Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél sok lilahagymát

Ezért egyél sok lilahagymát

antioxidánsegészségfogyáshagymalilahagymanövényvitaminzöldség
0

Írta:

A lila hagyma kiváló “ropogtatnivaló”, ha éppen kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz tudsz hozzájutni az ínségesebb hónapok alatt. Rengetek pozitív egészségügyi hatása miatt érdemes rendszeresen fogyasztanod.

C-vitamin bomba

Mi más hiányozhatna ilyenkor a betegeskedő, legyengült szervezet számára, mint egy jó nagy adag C-vitamin? Képzeld a lilahagymában igen nagy mennyiség található meg mindebből. Egészséged megőrzése érdekében, vagy már kialakult betegség kezelésének gyorsításáért egyél minden nap belőle.

Csökkenti a vércukorszintet

Folyamatosan a vércukorszinteddel bajlódsz, minden egyes laborvizsgálat után diétára kényszerülsz? Vagy esetleg már meglévő cukorbetegségben szenvedsz? Akkor itt az ideje, hogy a zöldségesnél jó sok lilahagymát is pakolj a kosaradba a sok friss zöldség és gyümölcs mellé. Bármennyire hihetetlen, ennek a növénynek ugyanis még vércukorszint-csökkentő tulajdonsága is van.

Vízhajtó hatású 

Ha szervezeted valamilyen oknál fogva vízvisszatartást produkál (terhesség, gyógyszerek, stb. miatt), akkor a vízhajtó pirulák helyett/mellett érdemes természetes vízhajtókkal is próbálkoznod. A lilahagyma szuper vízhajtó hatása miatt is kedvelt növény, ezért ha hasonló problémákkal küzdesz, tegyél belőle rendszeresen a salátádba néhány karikát.

Gátolja a rákos sejtek kialakulását, szaporodását

A lilahagymában olyan vegyületek is megtalálhatóak, amelyek gátolják a rákos sejtek kialakulását, illetve továbbszaporodását a szervezetedben. Ha a családodban előfordultak daganatos megbetegedések, illetve diagnosztizáltak nálad bármilyen rosszindulatú elváltozást, ne teljen el úgy nap ezúton, hogy nem eszel egy kevéskét ebből a lila zöldségféléből.

Segíti a méregtelenítési folyamatokat

Az orotsav nevű vegyület igen nagy dózisban található meg a lilahagymában. Ennek a vegyületnek hála a szervezet bekapcsolja a méregtelenítési folyamatokat, méghozzá úgy, hogy segíti a májat, így az ártalmas és kártékony anyagok sokkal gyorsabban, és jóval nagyobb mennyiségben távoznak a szervezetből. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha beépíted étrendedbe a lila hagymát.

Kitisztítja a bőrt

Nem csak egészségednek, de szépségednek is igen jót teszel azzal, ha sokat fogyasztasz ebből a növényből. A méregtelenítési folyamatoknak hála ugyanis búcsút inthetsz a bőr alatti mérgeknek is. Így nem csak kitisztul a bőröd, és pattanásmentes lesz, de még a combodon éktelenkedő narancsbőrnek is búcsút inthetsz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X