Főoldal > DIÉTA > Így szokj le a nassolásról!

Így szokj le a nassolásról!

diétaegészségfogyásfogyókúranassolászsírégetés
0

Írta:

A nassolásról való leszokás elsősorban elhatározás kérdése, bemutatunk pár trükköt, praktikát, hogy megkönnyítsük az átmeneti időszakot. A te döntésed, hogy szeretnél-e egészségesebben táplálkozni, szeretnél-e közelebb kerülni a hőn áhított ruhamérethez, azzal, hogy lemondasz a fölösleges eszegetésről.

Ugyanis ez majdnem olyan, mint az alkoholról, dohányzásról való leszokás. A sok feleslegesen bevitt kalóriával mérgezed a testedet, aminek időre van szüksége, hogy hozzászokjon az új szabályokhoz. Arról nem beszélve, hogy sok esetben komoly lelki munkát is igényel a csoki és a chips mellőzése.

Megfigyelés

Először figyeld magadat és szokásaidat egy kicsit, vezesd akár naplóba mikor, hogyan és miért nyúlsz a nassolnivalók után. Ebből a kis megfigyelésből megláthatod melyek a legkritikusabb időszakok, élethelyzetek. Ennek ismerete a későbbiekben nagy segítségedre lehet, ha eljön a tévénézés időszaka, előre fel tudsz készülni a nassolás utáni vágy leküzdésére azzal, hogy egészséges csipegetnivalókat teszel magad mellé, kezedbe veszel egy kötőtűt és elkészíted párodnak a meleg sálat.

Feszültségoldási módszerek

Az étkezés csecsemőkorunk óta egyet jelent a biztonsággal, megkaptuk a szükséges tápanyagok mellett a szülői figyelmet és szeretete. Felnőtt korban, ha ezekben hiányt szenvedünk, gyakran próbáljuk kitölteni az űrt édességgel. Úgy érezzük, a csokoládé oldja a szorongást, így még többet eszünk. Derítsd ki, miért szorongsz és kezdd el magadat szeretni, ami nem jelent egyet egy szelet csokitortával.

Sok folyadék

Sokat olvastunk már arról, hogy napi 2 liter, 2 és fél liter folyadékra van szükség a szervezet minél egészségesebb működéséhez. Ez tényleg így van, ezt a feladatot nem úszhatjuk meg. Cukormentes folyadékot kell magunkhoz venni, elsősorban vizet, mert az üdítőitalokkal, energiaitalokkal pont az ellenkező hatást érjük el. Minél több folyadékot iszol, annál kevésbé leszel éhes. Ha te is azzal a problémával küzdesz, hogy elfelejtesz napközben inni, készíts ki magadnak egy literes üvegben ásványvizet, és tűzd ki célnak, hogy délig megiszod minimum ezt a mennyiséget. Ebben is jó barátod a tudatosság. A víz fogyasztása az egyik legjobb természetes elősegítője a fogyásnak és az egészséges életnek.

Egészséges nassolnivalók

És a végére maradt a legjobb rész. Nem kell lemondanod a nassolásról, csak alapjaiban kell megváltoztatnod a nassolásról alkotott képedet. Számos finomabbnál finomabb egészséges csipegetnivaló létezik, amiket lelkifurdalás nélkül ehetsz. természetesen a mennyiségre itt is célszerű figyelni. Készítsd el magadnak este a másnapi nassodat, így nem lesz kifogás! A zabkása túróval és pici mézzel, fahéjjal tökéletes az ez ebéd előtti holtidőszak kezelésére. Egyél magvakat, pekándiót, mandulát, ha nagyon éhes lennél, keverd bele joghurtba vagy kefirbe. Választhatsz teljes kiőrlésű kekszet, aszalt gyümölcsöket, almachipset, reszelt répát. Vagy ötvözd ezeket, és alkoss finom és egészséges, egyedi nassolnivalót bűntudat nélkül.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X