Főoldal > DIÉTA > Ezért kóstold meg a karambolát

Ezért kóstold meg a karambolát

antioxidánscsillaggyümölcsdiétaegészségfogyásgyümölcskarambolavitamin
0

Írta:

Ha szereted az egzotikus gyümölcsöket, de olyan finomságokat keresel, amik a fogyókúrádba is beilleszthetőek, akkor kóstold meg a karambolát.

Alacsony a kalóriatartalma

A karambola, más néven csillaggyümölcs rendkívül alacsony kalóriatartalmú, így még a legszigorúbb diétába is beilleszthető. Fogyaszthatod bármikor, egész biztosan nem fog gyarapodni tőle a súlyod.

Kevés cukrot tartalmaz

A csillaggyümölcs azoknak is jó választás, akik a magas gyümölcscukor tartalom miatt kerülik a gyümölcsfogyasztást. A karambola kimondottan alacsony cukortartalmú növény, fogyaszd bátran, amikor jólesik.

Magas a C-vitamin tartalma

A gyümölcs rendszeres fogyasztásával megfelelő mennyiségű C-vitamint viszel be a szervezetedbe. Ez pedig az immunerősítés mellett még a ránctalan bőrt is garantálja számodra.

Enyhíti az emésztési problémákat

A székrekedés, rendszertelen emésztés hosszú távon komoly egészségügyi problémákkal járhat, amit helyes életmóddal előzhetsz meg. A mozgás mellett fontos a táplálkozás is, fogyassz sok rostban gazdag élelmiszert, például karambolát.

14737904 - the star fruit or carambola fruit was managed for sale in the market

Sok antioxidánst tartalmaz

Az antioxidánsban gazdag étkezés a ráncok idő előtti megjelenését, és a daganatos megbetegedések kockázatát is csökkenti. Ha sok csillaggyümölcsöt eszel, szervezeted antioxidáns tartalmával egész biztosan nem lesz probléma.

Csökkenti a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint egyik természetes gyógymódja, ha rendszeresen eszel karambolát. Konzultálj orvosoddal koleszterinszint ellenőrzés után, de a csillaggyümölcs hasznosnak bizonyulhat, ha nincsenek túl magas értékeid.

Hidratálja a szervezetet

A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos, ezért érdemes odafigyelni, hogy a sok vízfogyasztás mellett magas víztartalmú ételek is szerepelenek az étlapodon, különösen a melegebb hónapokban. A lédús csillaggyümölcs kiválóan oltja a szomjúságot, és egyúttal hidratálja a szervezetet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X