Főoldal > DIÉTA > 5 fázis, melyen minden fogyózó átesik

5 fázis, melyen minden fogyózó átesik

diétaétkezésfogyásfogyókúrakalóriazsírégetés
0

Írta:

A diéta egy nagy utazás, tele érzelmekkel, változásokkal, hol fel akarod adni, hol a világot meg tudnád váltani. Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül, szinte minden diétázó átmegy ezeken a fázisokon, most megmutatjuk melyek ezek, és hogyan tedd túl magad rajtuk.

1. Ellenállási szakasz

Ez a diéta elején szokott előfordulni. Elképzeled magad az álomalakkal, de bizonytalan vagy magadban, hogy képes vagy-e megcsinálni. Sokan itt meg is akadnak, te ne tedd, igenis vágj bele, és valósítsd meg a kitűzött célt.

2. Motiváló szakasz

Ez a legjobb. Ekkor érzed úgy, hogy akarsz és képes is vagy változtatni magadon. Több tanulmány szerint is, minél több időt töltesz ebben a fázisban, annál eredményesebb lesz a fogyókúrád, és kitartóbb is leszel.

3. Frusztrációs szakasz

Leginkább akkor szokott előjönni, mikor egy ideje fogyózol, de azt tapasztalod, hogy a súlycsökkenés nagyon lassan halad az utóbbi időben, vagy megállt. Nem kell aggódni, a kilók eleinte látványosan gyorsan kezdenek eltűnni, majd utána jön egy nehezebb szakasz, mikor már nem tudnak olyan gyorsan lepörögni a kilók. Ilyenkor fontos, hogy ne hagyd félbe, amit már elkezdtél, nem a diétád eredménytelen, hanem a szervezet egyszerűen nem tudja mindig ilyen gyors ütemben leadni a kilókat, plusz az edzéseknek köszönhetően izmosodsz is, ami akár egy kis súlygyarapodáshoz is vezethet.

59969813 - detox diet. healthy woman drinking juice for breakfast in morning. beautiful smiling vegan girl in bathrobe holding fresh vegetable smoothie drink. fitness food, dieting weight loss nutrition concepts

4. Ambivalencia

Ilyenkor kétes érzések fognak el a fogyókúrával kapcsolatban, főleg akkor, mikor már hónapok óta tart, és kezded megunni, felteszed magadban a kérdést: ez vajon örökké fog tartani? A motiváció csökken. Ilyenkor érdemes mindig arra gondolni, hogy honnan indultál, mennyit változtál, és mi a kitűzött célod.

5. Félelem a jövőtől

Ez általában azoknál az embereknél szokott előfordulni, akik jelentős mennyiségű súlytól szabadultak meg. Belenéznek a tükörben, és elfogja őket a félelem, hogy ők most ugyanazok az emberek maradtak-e vagy valaki mást látnak, illetve a környezetük mit szól a változásukhoz. Nem kell aggódni, ha te is ebbe a kategóriába tartozol, ugyanaz az ember maradtál, csak esztétikusabb kiadásban, a környezeted pedig valószínű irigy vagy pedig csodál a kitartásodért.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X