Főoldal > DIÉTA > Elhízást is okozhat a fáradtság

Elhízást is okozhat a fáradtság

alvásalváshiányanyagcsereelhízásfáradtsághízáspihenésteljesítmény
0

Írta:

 Azzal nem mondunk újat, hogy a szervezetednek mennyire szüksége van a megfelelő pihenésre. A krónikus fáradtság nemcsak teljesítménycsökkenést, konstans rossz közérzetet, de még elhízást is eredményez.

További kellemetlenség, hogy az állandó fáradtsághoz végül hozzászokik a szervezeted, és már ez lesz neki az alapállapot, na meg a töménytelen mennyiségű kávé.

Ha állandóan kimerült vagy, sokkal kevesebb motivációt érzel ahhoz, hogy mozogj, sportolj, plusz a fáradtság miatt a tested tartalék üzemmódra vált, így jóval több zsírt raktározol el, mint kipihent állapotban.

A fáradtság és az alacsony energiaszint odavezet, hogy az anyagcseréd is megborul, lelassul, így jóval kevesebb kalóriát égetsz el egy nap alatt, mint ideális esetben. Ha viszont ugyanannyit eszel, mint korábban, mindez a vonalaidon fog hamarosan meglátszódni.

39187279 - loneliness negative emotion concept. young sad stressed woman lying on couch at home

Étkezés során a szervezet anyagcseréje beindul, különösen magasabb fehérjetartalmú ételek fogyasztásával, viszont fáradtan még ezt a folyamatos is megakadályozza a szervezeted. Plusz, mégha sportolsz is, ha csak 4-5 órát alszol éjjelente, az edzés hatékonysága is majdnem megfeleződik.

Mindezek mellett csak azt tudjuk tanácsolni, hogy bármennyire is feszes az életviteled, legalább éjjel szánj arra időt, hogy 7-8 órát alvással tölts. Kapcsold ki időben a tévét, számítógépet, igyál relaxációs teát. Meglátod, ha a sikerül kipihenned magad, akkor a munkahelyi teljesítményed is jobb lesz, és a motivációdat is visszanyered az edzéshez, főleg, miután annak látható nyoma is lesz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X