Főoldal > DIÉTA > Fogyj fűszerekkel!

Fogyj fűszerekkel!

anyagcserechiliegészségfahéjfogyásfűszergyömbérköményzsírégetés
0

Írta:

A fogyókúrádat nem csak sporttal és megfelelő táplálkozással, de anyagcsere-serkentő fűszerekkel is felpörgetheted. Csempészd ételeidbe ezeket a zsírégető finomságokat!

Gyömbér

A gyömbér nem csak sütemények, mártások, különleges fogások ízesítésére kiváló, de ha rendszeresen fogyasztod, a súlyfeleslegedtől is segít megszabadítani. Reszelve, mézzel, citromlével keverve igazán pikáns massza készíthető belőle, amit, ha önmagában fogyasztasz, vagy a nem túl forró teádba keversz, nemcsak az immunrendszered erősítheted meg, de az anyagcserédet is felpörgetheted.

Csípős fűszerek

A leghatékonyabb fogyókúrás fűszerek kétségkívül a csípős ízesítők. Az erős paprikák, borsok zsírégető funkciója azonnal működésbe lép, amint elfogyasztottad. Nem véletlen a melegségérzet, ami ilyenkor jelentkezik, a szervezet méregtelenítése turbófokozatba kapcsol. Érdemes időnként a csípős ízeket is preferálni, hiszen fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és immunerősítő hatásai is ismertek, ráadásul még az étvágyat is csökkentik.

47773150 - wooden spoon filled with chilli, red pepper flakes and chilli powder

Fahéj

A fahéj igazi csodaszer, amely fantasztikus egészségügyi hatásokkal rendelkezik. Több fronton is hozzájárul a súlyvesztéshez: serkenti az emésztést, elűzi a farkaséhséget és még a vérkeringést is fokozza. Nem csak belsőleg, de külsőleg is érdemes alkalmazni, nem véletlen ugyanis, hogy a narancsbőr elleni készítmények egyik fő összetevője ez az illatos fűszer.

Kömény

A kömény a gyomor és az emésztőrendszer működésének egyik legfontosabb támogatója. Rendszeres fogyasztásával a gyomornedvek kiválasztását érhetjük el, amelyek serkentik az emésztési folyamatokat, így a fogyás is sokkal eredményesebbnek bizonyulhat. Görcsoldó, bélflóra-helyreállító hatása is ismert, ezért a nagy ünnepi lakomák idején különösen érdemes belőle nagyobb mennyiséget fogyasztani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X