Főoldal > DIÉTA > Így őrizd meg a motivációdat egész évben!

Így őrizd meg a motivációdat egész évben!

diétaéletmódváltásfogyásfogyókúramotivációzsírégetés
0

Írta:

Az újévi diétás fogadalmakat sokszor nehéz betartani, melyet számos dolog befolyásolhat, de elsősorban a motiváció hiánya, illetve az irreális elvárások lehetnek azok, melyek keresztül húzhatják terveinket.

Alábbi tippjeinkkel megőrizheted a lelkesedésed ahhoz, hogy végül sikerüljön megvalósítanod a célodat.

Állíts fel kis célokat!

Nem egyből a nagy célokat kell megfogalmazni. Egy 25 kilós fogyás sokkal távolibbnak tűnik, és útközben elveszítheted a motivációdat. Tűzd inkább ki, hogy leadsz hetente egy kilót, ez sokkal reálisabb, és könnyebben teljesíthető cél, így a lendületed is megmarad.

Vezess étkezési naplót!

Jegyezz fel benne minden az étkezési naplóban, amit ettél és ittál, majd ellenőrizd, hogy mik azok az élelmiszerek, melyeket mellőzni tudnál. Fontos, hogy igyál minél több vizet, és fogyassz több zöldséget és gyümölcsöt. Nem kell persze egyből mindent kiiktatni, hanem lépésről lépésre tedd azt. Cseréld le a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, majd szabadulj meg a nassolnivalóktól, vagy legalábbis minimalizáld azok mennyiségét. A folyamatos csökkentés sokkal jobb, mintha egyszerre kellene mindenről lemondanod.

83032574 - young beautiful woman on a light background, diet, weight loss, sports.

Maradj aktív!

Először is tanuld meg különválasztani a valódi éhséget az étvágytól, azaz, mikor pusztán vágyakozol valami ennivaló iránt. Mikor ez rád tör, inkább menj ki, és mozogj valamit, nem kell valami durva dologra gondolni, elég, ha sétálsz egyet a környéken vagy tekersz egyet a biciklin.

Jutalmazd meg magad!

Ha elérted a kívánt célt, azaz a heti egy kiló mínuszt, akkor lepd meg magad valamivel, mondjuk egy régóta áhított cipővel, ruhával, de akár egy kis csoki is belefér.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X