Főoldal > DIÉTA > Ezek a leghatékonyabb egészséges diéták

Ezek a leghatékonyabb egészséges diéták

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta:

Vannak diéták, amelyek látványos változáshoz vezetnek, ráadásul általában igen rövid idő alatt, viszont rendkívül egészségkárosítóak. Helyettük érdemes egészséges diétával fogyni: ezek a legjobbak!

Thai-diéta

Ha te is irigykedve csodálod a nádszálkarcsú, törékeny thai lányokat, és még az ázsiai konyhát is imádod, ezt a diétát neked találták ki. Az isteni thai ízek elkészítését egy jó szakácskönyvvel, vagy thai főzőkurzussal könnyen elsajátíthatod. A rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, halat és jellegzetes fűszereket (kurkuma,  gyömbér, stb.) felsorakoztató konyha rendkívül kalóriaszegény, egészséges és alakbarát egyszerre.

Grazing-diéta

Gyakran halljuk, hogy mennyire fontos a tartós fogyás érdekében a rendszeresség, mind testmozgás, mind pedig táplálkozás tekintetében. A Grazing-diéta gyakorlatilag erre épül, és sok követője ennek eredményességét igazolja. Alapelve, hogy tartós fogyás akkor mehet végbe, ha étkezéseinket két-három óránként, azonos időpontokban és kisebb adagokban ejtjük meg. Fontos, hogy ne várjuk meg, amíg az éhségérzet jelentkezik, hanem emésztésünk optimalizálása érdekében törekedjünk a rendszeres táplálékbevitelre.

50363218 - baked salmon steak with vegetables. diet menu. top view

New York-diéta

A New York diéta hasonló elveken alapul, mint a Grazing, azzal a különbséggel, hogy míg utóbbinál nincs különösebb korlátozás a menü tekintetében, a New York diéta ezt is kiköti. A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett a NY diéta követői zsírszegény húsokra (csirkemell, hal) és tejtermékekre épít.

Pritikin-diéta

Ez a diétatípus a zsírok bevitelének mérséklésével hoz tartós és látványos eredményt. A Pritikin-diéta hívei szerint a legnagyobb veszélyt a zsírok, ezen belül is a többszörösen telített állati eredetű zsiradékok jelentik. A tartós siker érdekében minden állati eredetű zsiradékot száműznünk kell a tányérunkról, úgy mint a vörös húsokat vagy éppen a zsírdús tejtermékeket. Helyettük teljes kiőrlésű gabonákat, hüvelyeseket, szárnyas húsokat, halakat, olajos magvakat fogyasszunk.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X