Főoldal > DIÉTA > Ez az év leghatásosabb diétája

Ez az év leghatásosabb diétája

cukordiétaétkezésfogyásfogyókúraszénhidráttáplálkozászsírégetés
0

Írta:

A Harvard kutatói megtalálták a világ leghatásosabb fogyókúráját!

Ha szeretnél lefogyni, neked ajánljuk a következő diétát, ami garantáltan megszabadít a súlyfeleslegtől.  Hogy mi a szuper benne? A Harvard professzorai szerint ez a világ legjobb diétája, hiszen tudományosan is sikerült bebizonyítani a hatásosságát.

A diéta kulcsa nem más, mint a szénhidrátok fogyasztásának visszafogása – az egész tehát nem is olyan bonyolult, mint gondolnád! Csupán annyit kell tenned, hogy kevesebb burgonyát, tésztát és lisztet fogyassz, illetve, hogy a lehető legegészségesebb változatot edd meg belőlük, pl. fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű vagy a rozslisztet, tészta helyett a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, durumtésztát, esetleg a bulgurt vagy a kölest preferáld!

88063658 - a girl on an orange background holds in her hands lettuce leaves and a piece of bread

A tanulmány során egyébként 68 000 nőt vizsgáltak meg, akik a mindennapokban alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú vagy alacsony cukortartalmú ételeket fogyasztottak. Pár hónap elteltével arra az eredményre jutottak a kutatók, hogy azok fogytak a legtöbbet (átlagosan 2,5 kilogrammot), akik kevés szénhidrátot vittek be a szervezetükbe, a magasabb zsírtartalmú és a cukrot tartalmazó ételekről viszont nem mondtak le teljesen.

A szakértők szerint ez azzal magyarázható, hogy a cukrot és a zsírt hatékonyabban tudja lebontani és felhasználni a szervezet, a szénhidrát-többletet viszont csak megemelkedett energia és mozgásszinttel lehet ledolgozni, ami miatt zsír- és hájpárnák keletkezhetnek a test különböző területein – különösen a nőknél.

A dietetikusok ennek ellenére óva intenek mindenkit a túlzott cukor- és zsírfogyasztástól, valamit a szénhidrátok teljes elhagyása helyett a barna és teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket fogyasztását ajánlják az egészséges életmódot előnyben részesítők számára.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X