Főoldal > DIÉTA > 7 árulkodó jel, hogy az új diétád nem lesz hatásos

7 árulkodó jel, hogy az új diétád nem lesz hatásos

diétaedzésétkezésfogyásfőzésgasztrosporttáplálkozás
0

Írta:

A fogyókúra elkezdésének rengeteg oka lehet, az újévi fogadalomtól, a közelgő esküvőn át egészen a szimpla vágyig, hogy csinosabbak legyünk és jobban érezzük magunkat a bőrünkben. De a motiváció mit sem számít, ugyanis, ha a fogyásról van szó, a statisztikák ellened dolgoznak: 6 diétázóból mindössze csak 1-nek sikerül valóban lefogynia.

A lehangoló adat ellenére mégis megreformálhatjuk az életvitelünket, megtalálva azt a megfelelően összeállított diétát, amely gondoskodik a sikerről. Biztos vagy benne, hogy jó úton haladsz? Most megosztjuk veled azt a 7 okot, amiért a legtöbb fogyókúra kudarcba fullad.

1. Tiltja a kedvenc ételeid

Bármilyen diéta, ami arra kényszerít, hogy lemondj a kedvenc ételeidről, hosszú távon nem működőképes. Természetesen jó döntés elhagyni a sütiket, a fagyit, a pizzát és más, hasonlóan kalóriában bővelkedő finomságokat egy rövid időre, hogy megszabadulj az egészségtelen étkezési szokásoktól. Azonban az a diéta, amely teljesen megvonja tőled a kedvenceidet, nem lehet sikeres. Hogy miért? A legtöbben egy ideig képesek vagyunk nélkülözni bizonyos ételeket, de aztán a sóvárgás olyan erősen jelentkezik, hogy egyszerűen nem tudunk ellenállni, és túlesszük magunkat. Ez nemcsak ellentétben áll a diétás célokkal, hanem bűntudathoz és önutálathoz is vezet. A megfelelő fogyókúra a teljes értékű és tápanyagban gazdag ételekre fókuszál, azonban alkalmi kilengéseket engedélyez.

2. Nem alkalmazkodik az életviteledhez

Azért, hogy a diétád valóban működjön, passzolnia kell az életedhez. Amennyiben gyakran szerveztek estére programot a barátaiddal, de a diétád tiltja a vacsorát, akkor valószínűleg nem éppen rád szabták. Keress olyan fogyókúrát, amely tippeket ajánl arra az esetre is, hogyan vegyél részt társas, étkezéshez kapcsolódó programokon, anélkül, hogy bűntudatod lenne, vagy fel kellene adnod a céljaidat.

3. Olyan ételeket ír elő, amiket utálsz

Az a diéta, amely során gyűlölsz minden egyes étkezést, biztos kudarcra van ítélve. Ha nem szereted a program által előírt ételeket, akkor garantáltan nem is fogod tudni hosszabb távon betartani. Keress olyat, amelyik rugalmas és különböző alternatívákat ajánl, hogy az étkezés öröméről ne kelljen lemondanod.

4. Tápanyagban szegény

Lehet, hogy tényleg fogyaszt az új diétád, de ha drasztikusan megvonja a kalóriákat, vagy vitaminokban és ásványi anyagokban szegény, akkor hosszútávon kivitelezhetetlen. A megfelelő diéta változatos étkezéseket ír elő, sok-sok gyümölccsel, zöldséggel és más tápanyagban gazdag ételekkel. A sikeres fogyókúra nem arról szól, hogy egész nap éhes vagy, ingerült és kóvályogsz, hanem különböző pozitív hatásai vannak, mint a mélyebb alvás, a több energia, a ragyogó bőr és az általánosan jó közérzet.

fogyashoz2.jpg ()

5. Túlságosan szélsőséges

Sajnos túl sok szélsőséges diéta hódít, amelyek gyors eredménnyel kecsegtetnek, de hosszú távon nem fenntarthatók vagy egészségesek. A legtöbben így csak nagyon rövid ideig tudják tartani és utána többet híznak, mint amennyit leadtak. Ha egy fogyókúra túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor ne ringasd magad felesleges reményekbe, keress inkább egy egészségesebb programot!

6. Állandóan éhes vagy tőle

Ha a gyomrod egész nap megállás nélkül korog, még akkor is garantáltan feladod a diétát, ha a legelszántabbak közé tartozol. Tévedés, hogy akkor jó egy diéta, ha éhségérzettel jár. Ha azt veszed észre, hogy állandóan a következő étkezést várod, akkor nincs jól összeállítva az étrended. Keress olyan étkezési tervet, amely egy napra legalább három főétkezést és minimum egy köztest ír elő.

7. Egész nap kalóriákat kell számolgatnod

Bár a kalóriaszámolás rövid ideig kivitelezhető, biztosan nem az a tevékenység, amit szívesen megteszel az idők végezetéig. Ne aggódj, ha tiszta étkezést folytatsz, nincs is többé szükség a kalóriák számolására. A kiegyensúlyozott étrend gyümölcsökből, zöldségekből, hüvelyesekből, magvakból, sovány fehérjékből és teljes kiőrlésű gabonákból áll. Ezek az ételek garantálják a sikeres fogyást, és megkímélnek a fárasztó matekozástól.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X