Főoldal > DIÉTA > Töltekezz sóskával

Töltekezz sóskával

ásványi anyagokegészségsóskatavaszvitaminzöldség
0

Írta:

Fogytán a vitaminpirulád? Ne aggódj, nem kell egy újabb adagra beruháznod, hiszen jön a tavasz, ezzel együtt pedig a vitamindús zöldségek és gyümölcsök időszaka. Kezdd sóskával a töltekezést!

Élénkít

A sóska magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően hatékonyan elűzi a tavaszi fáradtságot, hiszen frissítő, élénkítő hatású. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás mellett érdemes olyan természetes, koffeinmentes és rendkívül egészséges pörgetőket is bevetned, mint amilyen a sóska is.

Gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás

A sóskában az a jó, hogy már kora tavasszal terem, így a friss levelekből már nagyon hamar készíthetőek egészséges finomságok. Tele van C-vitaminnal, foszforral, vassal, de ásványi sóban és flavonoidokban is bővelkedik. Érdemes a főzelék mellett salátába, szószokba is tenni belőle, hiszen a hőkezeléssel szemben nyersen fogyasztva a vitamintartalom sem csökken.

, Image: 253484693, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Nyákoldó hatású 

Igaz, hogy a fertőző, beteges hónapoknak vége, az átmeneti időszakban azonban a meghűlés okozta panaszok igen gyakoriak. A túlzott nyáktermelődés komolyabb gyulladásokhoz is vezethet, amit köptetőkkel érdemes megelőzni. A sóska természetes nyákoldó tulajdonsága révén segít a lerakódások megelőzésében, így a gyógyulást is felgyorsítja.

Vértisztító 

A vér tisztítása nem csak az általános egészségvédelem miatt fontos, hanem az érrendszerben kialakuló plakkok megelőzése érdekében is. Ezek a lerakódások ugyanis hosszútávon akár életveszélyes állapotot is előidézhetnek. Ez szerencsére sporttal, egészséges táplálkozással megelőzhető. Sőt, egyes élelmiszerek kiváló vértisztító hatásúak: a sóska és a fokhagyma is ezek közé sorolandó. Az egészséges érrendszer érdekében érdemes minél többet fogyasztani belőlük.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X