Főoldal > DIÉTA > Karcsúsodj alvás közben!

Karcsúsodj alvás közben!

alvásanyagcserediétaétkezésfogyáskamillateakefirpihenés
0

Írta:

Kortyolgasd az alábbi italokat közvetlenül lefekvés előtt, hogy turbó üzemmódra kapcsold az anyagcseréd

Te is hallottál a legújabb kutatások eredményéről, mely szerint az alváshiány hizlal? A kísérletek tanulsága szerint ráadásul ennek az ellentéte is igaz, azaz elegendő, napi 7-9 óra alvás karcsúsít. A rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott diéta kombinációja a minőségi alvás kulcsa. Ráadásul az sem mindegy, hogy mit választunk a nap utolsó italának. Nem várhatunk csodát egy álomba szenderítő nedűtől, de segíthet, hogy néhány kilót leadhassunk. Természetesen nem az alkoholról beszélünk, hanem csupa egészséges folyadékról, amelyek segítenek gyorsan elaludni, mély alvást biztosítanak és felpörgetik az anyagcserét, miközben mi édesdeden szundikálunk.

Tej

A tej tökéletes választás lefekvés előtt, mindegy, hogy melegen vagy hidegen fogyasztjuk. Gazdag tryptophan aminosavban és kalciumban, mindkettő rendkívül pozitív hatással van az alvásra. Ráadásul a tej nagyszerű fehérjeforrás is, a tehéntej 80% kazeint tartalmaz. Ez egy lassú felszívódású fehérje, amely gondoskodik az izmok védelméről az éjszaka folyamán. Minél több izom van rajtad, annál több kalóriát éget a szervezeted pihenés, sőt alvás közben is.

Citromos gyömbértea

A gyömbér és a citrom együttes erővel aktiválja az anyagcserét, emiatt érdemes kombinálni őket. A gyömbértea citrommal nemcsak az anyagcserét pörgeti fel, de az immunrendszert is erősíti. Elkészítése sem ördöngösség, viszont célszerű csupa friss hozzávalót használni. Frissen őrölt apró gyömbérdarabokat és frissen facsart citromot tegyél forró vízhez, és hagyd 15 percig ázni. Túl keserűnek érzed? Tegyél bele egy kis nyugtató mézet.

Szőlőlé

Te sem mersz szőlőt fogyasztani, pláne este? Pedig egy pohár szőlőlé remek alvás előtti ital. Természetesen a mennyiségre nem árt ügyelni, ugyanis magas a cukortartalma. Azonban egy kis pohár (1,5-2 dl) tiszta szőlőlé segít beindítani a szervezet zsírégető folyamatait. Mindezt a benne található antioxidánsnak, a resveratrolnak köszönheti, amely a fehér zsírt hőt termelő barna zsírrá alakítja, ezáltal a megkönnyíti a fogyást, és az elért alak megtartását.

Kamillatea

Szinte minden este szenvedsz, mert alig jön álom a szemedre? Az álmatlanság különböző betegségek kialakulásához vezethet, és az elhízás esélyét is növeli. Megoldásként ne nyúlj rögtön altatóhoz, próbáld ki a természetes, altató hatású gyógynövényeket. Az egyik legjobb választás a kamilla tea, amely egyszerre nyugtat és altat. Növeli a glicin szintjét, ezáltal segít az izmok elernyedésében.

Kefir

A kefir a tej fermentációja során készül és szén-dioxidot tartalmaz. A benne található probiotikumoknak köszönhetően gondoskodik a bélrendszer egészségéről és aktiválja az anyagcserét. Emellett fehérjében is gazdag. Ha esténként megiszol egy kis doboznyival, akkor kellemesen teli gyomorral térhetsz nyugovóra, miközben izmaid elegendő fehérjéhez jutnak az éjszaka folyamán. Ráadásul abban is biztos lehetsz, hogy kirobbanó formában ébredsz másnap.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X