Főoldal > DIÉTA > 10 étkezési trükk, ami megváltoztatja az életed

10 étkezési trükk, ami megváltoztatja az életed

diétaételétkezésfőzéspraktikatésztatojásvíz
0

Írta:

Állandóan bebarnulnak a banánjaid, sütögetés közben pedig mindig félre méred az adagokat? A következő praktikák minden ilyen helyzetre segítséget nyújtanak neked!

1. Vizes kézzel könnyebb főtt tojást pucolni

Főzés közben megrepedeztek a tojásaid, a héja pedig apró darabokra van összetörve? Mielőtt neki kezdesz a pucolásnak, vizezd be az ujjaid! A tojáshéj mágnesként fog tapadni az ujjaidra!

2. Csomagold be a banánokat!

Persze, ne az egészet, de a banánok közös tövét mindenképpen! Ha egy átlátszó, frissen tartó fóliába csavarod őket, akár 4-5 nappal tovább is kibírják barna foltok nélkül!

3. Felejtsd el a méricskélést!

A következő adatok megjegyzésével soha nem lesz gondod rá, hogy pontosan mérd ki a sütemények hozzávalóit!

  • 1 evőkanál (5 ml) = 60 csepp
  • 1 evőkanál = 16 kávéskanál
  • 2 evőkanál = 1 kupak (30 ml)
  • 4 evőkanál = 1 merőkanál
  • 8 evőkanál = fél bögre (120 ml)
  • 4 bögre = 1 liter

4. Szeleteld fel, fűszerezd be és hűtsd le a vajat!

Nagy segítség lesz, ha az előre fűszerezett vajat használod főzéskor. Csupán annyi a dolgod, hogy kis frissen tartó fóliákba csomagolod őket, majd főzés előtt pár perccel hagyod őket lábasban felmelegíteni a lángon.

5. Unod a hagymás leheletet?

Megkívántad a hagymát, utána viszont nincs kedved tízszer fogat mosni? Ha a főzés előtt 30 percre berakod a fagyasztóba, egy gyengébb, de mégis ízletes hagymát használhatsz.

6. Frissek a tojások?

A következő praktikával könnyen megállapítható, hogy a piacon/boltban vásárolt tojások tényleg frissek-e. Csak annyi a dolgod, hogy a tojásokat egy hideg vízzel teli lábasba rakod. Ha az edény alján maradnak, tényleg frissek, amennyiben viszont felemelkednek a víz felszínére, már nem azok.

7. Grillsütő-tisztítás vegyszerek nélkül

Egy fél fej fokhagyma állítólag képes megölni a grillsütőn ragadt bacilusokat – mennyivel jobb ezt a praktikát használni, mint vegyszeres tisztítószereket.

35375797 - bread rolls in a paper bag on a rustic wooden table, fresh from the bakery for breakfast

8. Ne dobd ki a régi kenyeret

Reméljük, nálad is alapelv, hogy ételt nem dobsz a szemétbe, akkor sem, ha régi és kemény kenyérről van szó. Ha egy kis vízzel megspricceled a tetejét, majd 20 percre berakod a sütőbe, újból a frissen sült ízében élvezheted. Természetesen, ha már penészes, akkor nem alkalmas emberi fogyasztásra.

9. A tökéletes tészta titka

A begyúrt tésztát mindig le kell hűteni sütés előtt. A legjobb, ha 1-2 órára teszed a hűtőbe, de ha csak kevés időd van, 30 perc is megteszi. Erre azért van szükség, hogy a tészta könnyebben formálható és gyúrható legyen, valamint, hogy még jobban kijöjjenek az ízek.

10. Kristálytiszta jégkockák

Nem probléma! Sokan úgy rontják el, hogy normál hőmérsékletű vizet próbálnak meg lefagyasztani – így viszont fehérkés színű jégkockákat kapunk. Ha kristálytiszta színre vágysz, a vizet mindenképpen forrald fel, majd azután hűtsd le!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X