Főoldal > DIÉTA > Az újhagyma jótékony hatásai

Az újhagyma jótékony hatásai

egészségfűszerhagymaújhagymavitaminzöldség
0

Írta:

Itt a tavasz, és ezzel együtt az első zöldségféle is: az újhagyma. Nem csak finom és isteni kísérője az egyre balzsamosabb levegőben elköltött szabadtéri reggeliknek, de rengeteg gyógyhatása is ismert. Töltsd fel te is megcsappant vitaminkészleteidet jó sok újhagymával.

Csökkenti a vércukorszintet

Ha gondjaid vannak magas vércukor-értékeiddel, érdemes minél több újhagymát fogyasztanod. Persze a szakorvosi konzultációt semmiképpen sem szabad kihagynod, és egy bizonyos szinten túl a gyógyszeres, inzulinos kezelés sem elkerülhető, de csak hasznodra válhat, ha sok újhagymát eszel.

Felgyorsítja az emésztési folyamatokat

A székrekedés egyre több embert érint, aminek az oka elsősorban a megváltozott életvitel. Az ülő életmód, az egyre kevesebb testmozgás, valamint a rostban szegény táplálkozás mind-mind renyhe bélműködést eredményezhet. Ez nem csak rossz közérzethez, de komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. Fogyassz sok újhagymát, hiszen akinek rendszeresen a tányérján landol ez a finom zöldségféle, igen hatékonyan serkentheti vele emésztését.

Légúti megbetegedések hatásos ellenszere

Az újhagyma a tavasszal igen gyakori légúti megbetegedések tüneteit is képes enyhíteni, egyúttal a gyógyulást felgyorsítani. A hagymában található illóolajok ugyanis rendkívül gyorsan és hatékonyan oldják fel és tisztítják meg a letapadt váladékot. Nem kell minden megfázáskor gyógyszerekkel bombáznod a szervezetedet, nyúlj olyan természetes orvosságokhoz, mint például az újhagyma.

67900499 - raw food ingredients bouqet of spring onions on black boards. top down. flat lay.

Véd a rák ellen

Az újhagyma is egy azon sokféle zöldség közül, amelyből ha sokat eszel, még a rákot is megelőzheted vele. Természetesen sok egyéb tényező is szerepet játszik a rák kialakulásában, de ha csökkentheted így a daganatos megbetegedések esélyét, miért ne építhetnéd be az étrendedbe?

Segít az érelmeszesedés megelőzésében

Az érelmeszesedés igen veszélyes betegség, hiszen sok más komoly probléma mellett akár szívinfarktus kialakulásához is vezethet. Szerencsére egészséges életmóddal, mozgással, megfelelő táplálkozással megelőzhető a baj. Ha például sok újhagymát fogyasztasz, máris csökkented az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát.

Segít fiatalságod megőrzésében

Az újhagyma nem csak a szerveidre és tested belső működésére hat kiválóan, de még szépséged megőrzésében is számíthatsz rá. Sejtmegújító hatása miatt ugyanis lassítja az öregedési folyamatokat, így sokkal később és sokkal kevesebb ráncod lesz, ha az újhagyma rendszeresen szerepel a bevásárlólistádon.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X