Főoldal > EGÉSZSÉG > Szívinfarktust okozhat a keresztbe tett láb

Szívinfarktust okozhat a keresztbe tett láb

alvásegészséglábstrokeszívinfarktus
0

Írta:

Megfelelően étkezel, rendszeresen mozogsz, megfelelő időt töltesz minőségi alvással? Mégis megvan rá az esélyed, hogy néhány rossz szokással növeled a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Hogy melyek ezek?

A keresztbe tett láb például a szisztolés vérnyomást 7, a diasztolés vérnyomást 2 százalékkal emeli meg. Emellett az alsó lábszárban található vénákban gyulladást, súlyos esetben vérrögök kialakulását okozhatja. A szakértők ezért azt javasolják, 10-15 percnél huzamosabb ideig ne üljünk keresztbe tett lábbal és emellett ha ülőmunkát végzünk, félóránként álljunk fel egy néhány perces sétára.

Ne állj összezárt térdekkel, mert az növeli a térdízületekre nehezedő nyomást. Mivel minden ízület a körülötte lévő izmokkal stabilizálódik, ezért összezárt térdek esetén csökken az izmok működésének hatékonysága, következésképpen megnő az ízületek munkája. Ezért amikor állsz, kissé hajlítsd be a térded.

A hason alvás bár sokak számára kényelmes, ilyenkor a nyak ferde pozícióban van, ami a felső végtagokban fájdalmat, zsibbadást okozhat. Ezért jobb, ha még a tünetek jelentkezése előtt alvási pózt váltasz.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X