Főoldal > dieta > Ezek a világ legegészségtelenebb ételei

Ezek a világ legegészségtelenebb ételei

betegségcukros üdítőegészségtelen ételhízássajtburgerszalonnazsír
0 0

Írta:

Óvakodj ezektől az ételektől, nem egészségesek!

Jó kérdés, hogy honnan lehet tudni, hogy valaki felnőtt. Az egyik ismertető jel talán az, ha már odafigyelsz magadra, a gyorskaja helyett gyümölcsöt és zöldséget választasz. Méghozzá azért választod ezeket az ételeket, mert tudod, hogy a gyorséttermi kínálat tele van cukorral, zsírral, üres kalóriákkal. Egy ijesztő statisztikai adat: Észak-Amerikában a halálozások több, mint 50%-át okozza szív- és érrendszeri betegség, ami az egészségtelen táplálkozásnak köszönhető. Mi pedig itt és most köntörfalazás nélkül megmutatjuk a világ legegészségtelenebb ételeit!

1. Sajtburger

Na igen, ezt talán mindenki bejelölte volna a listán, ugyanis világ majdnem minden táján kapható sajtburger. Tele van telített zsírral, sóval, ízfokozóval és talán olyan egészségtelen összetevőkkel, amikről nem is tudnunk. A fogyasztása összefügg az elhízással, ezáltal pedig a kardiovaszkuláris megbetegedésekkel.

2. Cukros üdítők

A helyzet ugyanaz, mint a sajtburger esetében, a cukros üdítők üres kalóriát visznek a szervezetbe, vagyis tápanyag nélküli kalóriát, csak hízol tőlük. Nehogy azt gondold, hogy csak a szénsavas üdítők jelentenek veszélyt: egy finom frappucinó elképesztően sok cukrot tartalmaz, ami károsítja az egészséget, mégis emberek százai isszák nap mint nap. Legközelebb jusson eszedbe: ez túl sok cukor!

, Image: 23965, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Peter Bánoš - ČIF

3. Feldolgozott húsok

Ki ne szeretné a szalonnát? A virsli és a szalonna remek ízű, de legalább annyira egészségtelen ételek. A feldolgozatlan húsok/ételek olyan anyagokat tartalmaznak, amik tovább épen tartják őket, mesterséges tartósítókat. A nátrium-nitrát (E251) egy olyan nátrium-só, amely a legtöbb feldolgozatlan ételben megtalálható és sajnos rákkeltő.

4. Olajban sült ételek

Az olajban sült ételek elképesztően sok zsírt tartalmaznak. Emberek milliói fogyasztanak naponta sült krumplit, mert ropogós, fincsi és igen, túl sok zsírt tartalmaz! Ha nem szeretnél extrém hízásba kezdeni és teljesen tönkretenni a szervezeted a zsírral, maradj távol az olajban sült finomságoktól.

A fenti ételek egytől egyik nagyon finomak, ezt elismerem, de sajnos hozzá kell tenni, hogy a lehető legrosszabbak is a test számára. Hirtelen emelik meg a vércukrot, ami hirtelen le is zuhan, ettől leszel farkaséhes, újabb adag, újra farkaséhség…egy ördögi kör. A legjobb, ha felhagysz ezekkel a kajákkal és egészséges alternatívák után nézel!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

diétaegészség

7 ok, amiért a feldolgozott ételek olyan rosszak

Írta:
tegnap 0 0

Nagy rá az esély, hogy ma már te is ettél olyan ételt, amely különböző kémiai anyagokkal van tele – arról azonban még nem tudsz, hogy ezek miért is olyan károsak a szervezetre. A következő rémisztő tényeket a vegyszerekkel befolyásolt, feldolgozott élelmiszerekről szedtük össze. Reméljük, a te kedvedet is elvettük a rendszeres fogyasztásuktól!