Főoldal > DIÉTA > Ezért érdemes acai bogyót enni

Ezért érdemes acai bogyót enni

acai bogyóantioxidánsbogyós gyümölcsegészségtermékenységvitamin
0

Írta:

Az acai bogyó Közép- és Dél-Amerikában honos, ahol már évszázadok óta fogyasztják. Mivel rengeteg fantasztikus tulajdonsággal bír ez a leginkább áfonyára hasonlító növény, egy ideje már Európában, így hazánkban is fellelhető a bioboltokban.

Gyorsítja a fogyást

Az acai bogyó azért szuper diétás étel, mert több fronton is támogatja a fogyókúra sikerességét. Mivel gyorsítja az anyagcserét, így a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, mint egyébként. Mindemellett még a mérgeket is hatékonyan kipucolja a szervezetből. Rágcsáld bátran, hiszen rendkívül alacsony a cukortartalma, viszont gyorsan laktat, telíti a gyomrot. Hát kell ennél hatékonyabb fogyókúrás “csodaszer”?

Lassítja az öregedést

Míg a fogyást gyorsítja, az öregedést lassítja az acai bogyó. Bármilyen hihetetlen, de még a szőlőnél és áfonyánál is jóval több antioxidánst tartalmaz. Ez pedig, mint tudjuk, nem csak a hosszútávú egészség, hanem a hosszú távú szépség kulcsa is, melynek a sima, élettel teli, ránctalan bőr a záloga.

Erősíti az immunrendszert

Ki ne küzdött volna ebben az időszakban a megfázás valamely tünetével, nem is beszélve a vírusos megbetegedésekről? A hosszúra nyúlt hideg, a legyengült immunrendszer táptalaja a különböző eredetű kórokozóknak. Ha te is gyorsan ágynak dőlsz, nincs mese, meg kell erősítened az immunrendszeredet. A megfelelő életmód és táplálkozás mellett ezt a kellő mennyiségű vitaminok, ásványi anyagok pótlásával tudod elérni. Az acai bogyóban bízhatsz, hiszen szuper módon erősíti meg a szervezet védekezőpajzsát.

10534683 - acai, the small superfruit from the brazilian amazon, very rich in naturally nutrients and antioxidants.

Fokozza a vérkeringést

A keringés problémák számos komoly megbetegedéshez vezethetnek: véralvadási zavarokat okozhat, szívproblémákat, trombózist okozhatnak. Különösen veszélyeztetett vagy, ha genetikailag hajlamod van mindezekre, ülőmunkát végzel, nem mozogsz eleget, és kevés folyadékot iszol. Szerencsére, ha acai bogyót, vagy acai bogyó tartalmú készítményt fogyasztasz, akkor vérkeringésedet is felpezsdítheted, megelőzve jó néhány komolyabb bajt.

Javítja a szexuális teljesítőképességet

Az acai bogyót az Amanzonas viagrájának is nevezik a brazilok. Nem csak a teljesítőképességet növeli, de a vágyat is, így megfáradt kapcsolatban lévő páros mindkét tagjának ajánlott a fogyasztása. Javítja az állóképességet is, és olyan házaspároknak is szokták ajánlani az acai bogyót, akik már régóta szeretnének kisbabát, de valami miatt nem jön össze a gyermekáldás.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X