Főoldal > DIÉTA > Az útifű maghéj jótékony hatásai

Az útifű maghéj jótékony hatásai

egészségegészségesegészségmegőrzésszépségútifű maghéj
0

Írta:

Ez az Indiában őshonos magocska ma már szinte a világ bármely pontján elérhető. Érdemes beszerezni bioboltokban, nagyobb bevásárlóközpontokban belőle, hiszen sokoldalúan felhasználható, ráadásul gyógyászati célokra is kiváló.

Méregtelenít

Az útifű maghéj rendkívül magas rosttartalma miatt serkenti az emésztési folyamatokat. Kipucolja a felesleges salakanyagot, amelyek a belekben lerakódtak, ezáltal nem csak a közérzetet javítja, de a fogyást is felgyorsítja. Fogyasztásával a bélflóra, a bélbolyhok ismét jól működnek, ezáltal erősödik az immunrendszer is.

Csökkenti a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint az egész szív- és érrendszerre negatívan hathat. Ezt helyes, zsírszegény táplálkozással és sok mozgással tudjuk leghatékonyabban elkerülni. Szerencsére az útifű maghéj akkor is jó szolgálatot tehet a koleszterin értékeinek csökkentésében, ha már kialakult a betegség, ugyanis rendszeres fogyasztásával visszaszorítható a magas koleszterinszint.

102284576 - portion of psyllium seeds on rustic dark background. psyllium seed husks.

Csökkenti a fáradtságérzetet és a migrént

Ha gyakran fogyasztunk útifű maghéjat, még a kóros fáradtság tünetén is enyhíthetünk anélkül, hogy többet pihennénk. Nem csak emiatt spórolhatunk azonban magunknak plusz energiákat. Ez a növény még a migrén tüneteit is képes enyhíteni, megelőzni, akár meg is szüntetni, így az erős fejfájással, hányingerrel, rosszulléttel járó napoknak vége szakadhat, vagy igencsak lerövidülhetnek a migrénes órák száma, ha rendszeresítjük az útifű maghéjat.

Csodaszer bőrbetegségek ellen

Az útifű maghéj nem csak belsőleg hat fantasztikusan a szervezetre, de külsőleg, elsősorban bőrbetegségek ellen is rendkívül hatékony. A pikkelysömörre, ekcémára, de a problémás, aknés bőrre is jótékonyan hat, így drága, mesterséges kencék helyett jobban járunk, ha gyakran fogyasztunk útifű maghéjat ételeinkbe, italainkba, turmixainkba keverve.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X