Főoldal > DIÉTA > Kávé helyett szürcsölj zöldségleveket

Kávé helyett szürcsölj zöldségleveket

egészségesegészséges italegészségmegőrzéskávézöldségzöldséglé
0

Írta:

Félálomban rögtön a kávé után nyúlsz, és gyakran egy falatot sem eszel délig? Ez a legrosszabb, amit a szervezeteddel tehetsz. Kávé helyett fogyassz inkább zöldségleveket reggelente, így nem csak élénkebb leszel, de a szükséges tápanyagokat is megadod szervezeted számára.

Céklalé 

A céklalé szuper élénkítő hatása magas vastartalmával magyarázható. A népi gyógyászatban már nagyon régóta alkalmazzák vérszegénység ellen, ami a krónikus fáradtság egyik kiváltó oka lehet. Ha reggelente felhörpintesz egy üveg céklalevet, a pörgés és a hatékony munkavégzés egész napra garantált, ráadásul semlegesíti a szervezetben található káros szabadgyököket, és vértisztító hatásáról is ismert.

Paradicsomlé 

A paradicsomlé nemcsak ízlelőbimbóinknak kedvez a kora reggeli órákban, hanem egészségünknek is. Erős antioxidáns, tele van A-provitaminnal és C-vitaminnal. Fontos szerepe van bizonyos rákfajták megelőzésében és az időskori látásromlás lassításában. Nyáron nem csak frissít és energiát ad, de védi a bőrt a leégéstől, a nap káros sugaraitól, így még a bőrrák kialakulásának esélyeit is csökkenti.

55819679 - tomato juice

Sárgarépalé 

Napi egy pohár répalé reggelente, és egyből kipattan a szemed, főleg, mert a benne található rengeteg A-vitamin a szem, bőr és nyálkahártya egészségéért kifejezetten szükséges. A csont- és vérképzésre is kedvezően hat, de hozzásegíti a bőrt a szép, egyenletes, egészséges barnuláshoz is. Aki önmagában kevésbé kedveli, keverjen egy kis frissen facsart narancsot, sütőtöklevet is reggeli italába.

Savanyú káposztalé 

A káposztalé élettani hatásait mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy egész fogyókúrás irányzat épül erre a zöldségfélére. Frissítő hatású, tele van C-vitaminnal, D-vitaminokkal, kalciummal, magnéziummal, vassal, káliummal, foszforral, folsavval. Rákellenes hatású, tisztítja a beleket, méregtelenít, fogyaszt. Akinek kicsit érzékenyebb a gyomra, óvatosan fogyassza, mert puffasztó hatása is ismert.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X