Főoldal > DIÉTA > Felgyorsíthatja a fogyást a villa?

Felgyorsíthatja a fogyást a villa?

diétafogyásfogyókúrakalóriatáplálkozás
0

Írta: and

A fölösleges kilóktól általában mindannyian szeretnénk minél hamarabb megszabadulni, és ha lehet, a legkevesebb energia felhasználásával. Azaz, lehessen jókat enni, mert hát a legnehezebb feladat talán egy-egy diéta során, hogy lemondjunk az ínycsiklandó falatokról.

Most lehet, hogy megvan a megoldás: megmarad a káposzta és jól lakhat a kecske is. Egyszerűen odaülünk a gazdagon terített asztal mellé, és a villánkra bízzuk, hogy mennyit eszünk. Ez nem a jövő század elképzelése. Ez ma már valóság egy fejlesztésnek köszönhetően. 

A fogyókúra-felügyelő

Ha nem elég hatékony módszer számodra a kalóriaszámlálás vagy az ételekről való lemondás, ne keseredj el. Nyilván nem vagy a kilókkal vívott harcoddal egyedül, ezért is fejlesztették ki feltalálók a közelmúltban az úgynevezett rezgő villát, mely elektromos érzékelő segítségével méri, hogy használója milyen gyakran és milyen gyorsan eszik, és azonnal jelez, ha az előírtnál szaporább falatozást észlel. Ráadásul az új evőeszköz időről időre kicsivel még meg is növeli az elfogyasztott falatok közötti szünetek hosszát, ezért annak használója egyre kevesebb ételt eszik. Amennyiben valaki nem figyelne oda és túl gyakran, illetve túl sokat találna enni, úgy a villa elrettentésül rezegni kezd használója szájában, sőt még figyelmeztető fényeket is kibocsát, hogy ezzel is elriassza a falni vágyót.

A rezgő villa feltalálói abból az egyszerű tényből indultak ki, hogy az embereknél általában 20 perc evés után jelentkezik a természetes jóllakottság érzése. Ezért aztán úgy voltak vele, hogy olyan eszközt készítenek, mely segíti, hogy az étkezési idő alatt elfogyasztott étel mennyisége csökkenjen, ez pedig értelemszerűen súlyvesztéshez vezet.

A feltalálók úgy tervezték az eszközt, hogy az elért eredményeket számítógépen és okostelefonon is nyomon lehessen követni, kezdetben csupán USB-összeköttetés révén, ám jelenleg kidolgozás alatt van a bluetooth-os verzió is. Magát a villát pedig úgy tervezték, hogy mindkét esetben levehető legyen, így mosogatógépben is könnyedén tisztítható.

A HAPIfork névre hallgató új rezgő villát a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállításon mutatták be, mely az emésztési problémák és a savas reflux okozta kellemetlenségek visszaszorításában is segíthet az elképzelések szerint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X