Főoldal > DIÉTA > Szarvashibák fogyókúra alatt

Szarvashibák fogyókúra alatt

durva hibákegészségétrendfogyókúramegoldás
0

Írta:

Sergio Pedemonte személyi edző rávilágít, mit rontunk el a diétánk alatt. Tanácsai egyértelműek, gyakorlatiasak és nem utolsósorban hatékonyak!

Sergio Pedemonte személyi edző 50 kilót fogyott, miután rájött, hol hibázik a fogyókúrája során. Most megosztja, ki, mit, hol ront el!

Túl sok protein

Tegyünk rendet a szénhidrátok körül

Nem mindegy, hogy milyen szénhidrátot eszünk. Egy szelet fehér kenyér nem ugyanaz, mint egy tányér édesburgonya, még ha kalóriában hasonlóan is állnak. Az egyszerű szénhidrátok, mint a kenyér, ugyanis gyorsabban felszívódnak, és hamar újra éhes leszünk, míg az összetett szénhidrátok, mint az édesburgonya, hagynak időt a szervezetnek az emésztésre.

Pedemonte javaslata szerint az egyszerű szénhidrátokat – idetartoznak a gyümölcsök is – edzés előtt együnk, összetett szénhidrátokat –  zöldségek – edzés után 30-45 perccel fogyasszunk.

Nem alszunk eleget

Már sokszor olvashattuk tanulmányokban, hogy ha eleget alszunk, akkor a fogyás is könnyebben megy. A kipihent szervezet nem éhezik annyira kakaós csigákra, és még könnyebben rávehető a mozgásra is.

Kihagyunk étkezéseket

Ha a test már beállt arra, hogy bizonyos időpontokban eszünk, akkor nem szabad megtörni a rendszert, mert a szervezet úgy érezheti, hogy éhínség van, és a következő étkezést még jobban fogja raktározni, csak a túlélés érdekében.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X