Főoldal > DIÉTA > 5 öregedésgátló táplálékkiegészítő, ami tényleg használ

5 öregedésgátló táplálékkiegészítő, ami tényleg használ

bőrdiétaegészségfiatalságvitamin
0

Írta:

Egy öregedésgátló tabletta? Túl jól hangzik, hogy igaz legyen! A kutatások azonban sorra bizonyítják, hogy igenis léteznek olyan természetes hatóanyagok, amelyek felveszik a harcot a ráncokkal, a bőrpigmentációval, a petyhüdt és a fakó bőrrel.

 

Ezért egyre népszerűbbé válnak mind a fogyasztók, mind az egészségügyi szakemberek körében. Szeretnéd tudni, hogy melyek azok a készítmények, amelyek nemcsak pénzkidobások, hanem szedésük tényleg látható eredményt is hoz? Az alábbi 5 táplálék-kiegészítő garantáltan öregedésgátló tulajdonsággal rendelkezik.

Glükozamin

Védelmet nyújt: a ráncok és a megereszkedett bőr ellen.

A glükozaminról eddig csak, mint porcvédőről hallottál? A kutatások eredményei alapján a látható ráncok és az éles vonalak számát is képes csökkenteni. Hidratál, felgyorsítja a sebgyógyulást és feszesebb, ránctalanabb bőrt eredményez. A hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő, így célszerű táplálék-kiegészítő formájában fogyasztani. Az ezekben található glükozamint tengeri kagylók héjából vonják ki.

Javasolt adag és bevitel: napi 1,500 mg. Szedését C-vitaminnal érdemes kombinálni, ugyanis együttes erővel segítik a kollagén termelését.

C-vitamin

Védelmet nyújt: a ráncok és a fakó bőr ellen.

A klinikai kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a C-vitamin nemcsak a megfázás ellenszere, hanem csökkenti a sejtekben található oxidatív stresszt, ezáltal hatékony eszköze a sejtregeneráció elősegítésének. Feltölti a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt, így nemcsak meghűléses időszakban érdemes fogyasztani, hanem egész évben. Az ajánlott adag azonban, a felhasználás célja tekintetében, eltér.

Javasolt adag és bevitel: napi 100 mg bőröregedés ellen megfelelő, megfázásnál 1000 mg ajánlott. Mivel akár 2 óra alatt képes kiürülni a szervezetből, érdemes a folyamatos felszívódású készítményeket vásárolni, amelyek szedésével a C-vitamin állandóan jelen van szervezetben, azaz folyamatosan fejti ki jótékony hatásait. Továbbá nem ajánlatos egyszerű cukrokkal szedni, mert azok gátolják a felszívódását.

74465493 - beautiful girl is looking herself in the mirror

E-vitamin

Védelmet nyújt: a pigmentált és a fakó bőr ellen.

Az E-vitamin remek antioxidáns, és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. Mindkét tényező nélkülözhetetlen a bőr regenerálódásában és a sejtek megújulásában. Megakadályozza a bőr idő előtti öregedését és növeli a nedvességtartalmát. Szedésével az elhalt hámsejtek eltűnnek, a bőr pedig ragyogóbbá és egészségesebbé válik. A májfoltokkal is felveszi a harcot, halványítja az elszíneződést.

Javasolt adag és bevitel: naponta 200 NE. Fontos, hogy zsírban oldódó vitamin, azonban ellentétben a zsíroldékony társaival, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. A szelén fokozza felszívódását, 200 NE E-vitamin mellé 25 µg szelént javasolt szedni.

Q10 koenzim

Védelmet nyújt: a ráncok ellen.

A C- és E-vitaminhoz hasonlóan a Q10 is remek antioxidáns, ezáltal támogatva a bőr egészségét. Képes megelőzni és visszafordítani a sejtek károsodását. Bőrfiatalító képessége kutatások által alátámasztott, már két hét után kifejti ránccsökkentő hatását.

Javasolt adag és bevitel: napi 200 mg. Zsírban oldódik, ezért tanácsos zsírt tartalmazó étkezés közben vagy után bevenni. Érdemes hosszabb kúraként szedni, ugyanis sokszor két hónapba is telik, mire kifejti pozitív hatásait.

Polypodium Leucotomos kivonat (PLE)

Védelmet nyújt: a napégés, a bőr elszíneződése és a megereszkedett bőr ellen.

A közép-amerikai páfrány kivonata segít az emberi bőr fibroblaszt sejtjeinek megőrzésében, amely építi és helyreállítja a bőrben található kollagént. A kollagén az egyik legjobb öregedésgátló, felveszi a harcot a ráncokkal és a megereszkedett bőrrel. A tanulmányok szerint a PLE hatékony védelmet nyújt az UV-sugarak okozta károsodásokkal szemben, és megakadályozza az immunrendszer fény hatására történő esetleges gyengülését. Pikkelysömör és ekcéma kezelésében is ajánlott szedése. A kutatók abban reménykednek, hogy a kivonat a bőrrák kialakulásának csökkentésében is hatásosnak bizonyul majd.

Javasolt adag és bevitel: 500 mg napozás előtt. A táplálék-kiegészítő még nem került széles körben forgalomba, így ennek megtörténtéig a szakemberek a paradicsom húsának fogyasztását ajánlják alternatívaként, amely szintén a belső napvédelmet szolgálja. Hatását a nagy mennyiségű antioxidáns hatású festékanyagnak, a lycopinnak tulajdonítják.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X