Főoldal > DIÉTA > Ezeket tedd télen a gyümölcssalátába

Ezeket tedd télen a gyümölcssalátába

banángyümölcsimmunrendszernarancsvitamin
0

Írta:

Télen a friss gyümölcsök sajnos szinte elérhetetlennek tűnnek. De ne aggódj, ilyenkor is rengeteg lehetőséged van arra, hogy szuperegészséges és isteni gyümölcssalátát dobj össze mindössze néhány perc alatt, a legjobb hozzávalókból!

Gránátalma

A gránátalma egy igen izgalmas gyümölcs, amely nem csak szép és finom, de rendkívül egészséges is. Tele van antioxidánsokkal, így nem csak a rákmegelőzésben játszik fontos szerepet, de fiatalságod megőrzésében is. Meg kell említeni szív és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását is, de még depresszió és csontritkulás ellen is kiváló csodaszer. Ne hagyd ki az isteni magvacskákat a gyümölcssalátádból, ha igazán finom és vitamindús csemegére vágysz.

Narancs

A narancs igazi vitaminbomba, a téli időszakot nem érdemes átvészelni úgy, hogy nem fogyasztasz belőle rendszeresen. Ha a gyümölcssalátádba is teszel belőle, leves, savanykás-édes volta miatt még finomabbá varázsolod ezt az egészséges csemegét. A narancs rengeteg áldásos hatása közül kiemelkedő gyulladásgátló, rákmegelőző és vérnyomáscsökkentő hatása. Mindig dobj hát néhányat belőle a kosaradba, ha bevásárolni mész.

Banán

A téli gyümölcssaláta természetesen banán nélkül elképzelhetetlen. Ha ebből a gyümölcsből is teszel a salátádba, a plusz édesítés gyakorlatilag feleslegessé válik. Ráadásul rengeteg pozitív egészségügyi hatása is ismert. Gazdag káliumban és magnéziumban, jó hatással van a vérnyomásra, szabályozza a gyomorsavat, könnyít a székrekedésen, de nyugtató hatása miatt még a rosszkedvet is gyorsan elűzi.

56360043 - fruit salad in a wide rim square plate, close-up, top-view

Kivi

Ha már csak a színek kavalkádját nézzük, nem érdemes kihagyni a salátából a kivit sem. Ez a szőrös gyümölcs ugyanis rendkívül finom, és igen sok extra vitamint juttathatsz szervezetedbe, ha gyakran fogyasztod akár magában, akár más gyümölcsökkel együtt. Csökkentik az elhízás kockázatát, elősegíti a szív egészségét, de alvászavarban szenvedőknek is kitűnő gyógyír a kivi rendszeres fogyasztása.

Alma

Legyen bármilyen évszak, az alma gyakorlatilag mindig kéznél van, szerencsére télen is, hála a télálló almáknak. Mivel az egyik legegészségesebb gyümölcs, ne hagyj ki egyetlen napot sem anélkül, hogy fogyasztanál belőle egyet.

Csonthéjasok

Ha gyümölcs, akkor sokak számára a lédús, édes növények ötlenek be elsősorban, ám nem érdemes megfeledkezni a csonthéjasokról sem. Pirított dióval, mandulával, mogyoróval olyan különleges ízt kölcsönözhetsz gyümölcssalátádnak, amire talán nem is gondolnál. Emellett azt a sok-sok jótékony hatást is magadénak tudhatod, amit az olajos magvak biztosítanak szervezeted számára.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X