Főoldal > DIÉTA > Ezekkel a tippekkel űzd el az esti nasivágyat

Ezekkel a tippekkel űzd el az esti nasivágyat

édességéjszakai nassolásnasinassolás
0

Írta:

Egész nap mindenféle nehézség nélkül tudod tartani a diétát, este azonban menthetetlenül tör rád az édesség iránti csillapíthatatlan vágy?

Vacsorázz

A vacsora elhagyása régi, megbukott fogyimítosz, és tudjuk, hogy valójában semmi értelme. Nemcsak egészségtelen, de még a diéta is befuccsolhat, ha nem eszel fehérjéből, zöldségekből, magvakból álló vacsorát, hiszen egész biztosan farkaséhes leszel lefekvés előtt. Ilyenkor tör ránk általában az olthatatlan nasivágy, és az egészséges vacsi helyett cukros, fehérlisztes „finomságokkal” fogjuk csak beérni. A megoldás az, ha vacsorázol, így kevesebb eséllyel fogod kívánni az édességet.

Nassolj diétásan

Nassolni szabad, de nem mindegy, hogy mit. Ha megválogatod az alapanyagokat, minden este kényeztetheted magad néhány finom falattal. Ha édes ízre vágysz, sovány joghurtba vagy túróba darabolj idénygyümölcsöket, adj hozzá egy kis stevia-t vagy eritritet, és kanalazz be belőle egy kisebb adagot. Chips helyett pedig ropogtass esténként egy maroknyi sótlan magot: napraforgót, tökmagot, mandulát, diót, fenyőmagot.

50285768 - products rich in magnesium on wooden spoons.

Lehet, hogy magnéziumhiányod van?

A magnéziumhiány, különösen nők körében gyakori probléma. A menstruáció alatt, illetve az azt követő napokban teljesen megcsappan a szervezet magnéziumkészlete. Ha nem pótoljuk, akkor sok egyéb tünet mellett akár az édességet, főleg a csokoládét is hatványozottabban kívánjuk, mint máskor. Érdemes figyelni a jelekre, s ellenőriztetni a magnézium-készletet, ha menetrendszerűen havonta ugyanazokon a napokon tör ránk a nasivágy.

Biztos, hogy éhes vagy?

Ahogyan az evés is sokaknak örömszerzés, úgy az édesség pláne, egyfajta megkoronázása a főétkezésnek. Minden csak szokás kérdése, és ha te eddig is desszerttel zártad a napot, ezután is élni fog benned a vágy az édes falatok iránt. Érdemes ilyenkor elgondolkodni azon, hogy miért teszed. Hiszen az étkezés az éhség csillapítását és nem az örömszerzést szolgálja elsődlegesen, és a lelki problémákat, szorongást sem a legjobb ötlet cukorszirupba fojtani. Keress magadnak új hobbikat, sportolj, ahol levezetheted a feszültséget és kikapcsolhatsz, és meglátod, egy kis idő elteltével nem a csoki körül fognak forogni esténként a gondolataid.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X