Főoldal > DIÉTA > Ezért igyál citromos vizet

Ezért igyál citromos vizet

C-vitamincitromcitromos vízfogyás
0

Írta:

A nyári forróságban kifejezetten jól esik savanykás frissítőket fogyasztani.

A savanyú íz szomjoltóként is sokkal hatékonyabb, mint például az édes italok. Igyál minden nap citromos vizet, hiszen amellett, hogy remekül hidratálja szervezetedet, rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatása is ismert.

Méregtelenít

Tanácsos minden reggel citromos vízzel indítani a napot, hiszen rendszeres fogyasztása méregteleníti a szervezetedet. Hogy még hatékonyabb legyen, érdemes nem túl hideg, inkább langyos vizet innod, hogy szervezeted garantáltan megszabaduljon minden felhalmozódott méreganyagtól.

Jó hatással van az emésztőrendszerre

Ez a szuperital nem csak a székrekedés ellen hatásos, de krónikus hasmenés ellen is ajánlott a fogyasztása. De olyan kellemetlen és sokakat érintő problémára is megoldást nyújthat, mint a puffadás vagy a gyomorégés.

Segít a fiatalság megőrzésében

A citrom magas C-vitamin tartalmának köszönhetően jelentős mennyiségű antioxidánst juttat a szervezetbe. Ennek egyik pozitív mellékhatásaként az tapasztalható, hogy a kisebb bőrhibák elhalványulnak, és az öregedés folyamata is lelassul.

Felfrissít

Azért is tanácsos a korai napszakban meginnod a napi citromos víz-adagodat, ugyanis remekül élénkíti a testedet. A citromban található vitaminok és ásványi anyagok olyan extra löketet adnak, aminek hatására akár a reggeli koffeindózisodat is kihagyhatod.

10010433 - lemon water with fresh lemons and green plants

Erősíti immunrendszeredet

Az immunrendszer védelme az egyik legfontosabb, hiszen ha meggyengül, a betegségek is könnyebben megtámadhatják szervezetedet. Ha minden nap iszol citromos vizet, olyan nagy mennyiségű C-vitamint veszel magadhoz, hogy azzal a kórokozók sem tudnak majd szembeszállni.

Friss leheletet biztosít

Aki rendszeresen fogyasztja ezt az egészséges nedűt, annak a lehelete is sokkal frissebb lesz. Ez annak köszönhető, hogy a citrom fokozza a nyáltermelődést, emiatt a száj nyálkahártyája nem szárad ki, ennek következtében pedig a kellemetlen szájszagot okozó baktériumok nem tudnak elszaporodni.

Hidratál

A citromos vizet nem csak a gyümölcsben található rengeteg vitamin miatt egészséges, hanem az elfogyasztott folyadék mennyisége miatt is. Éjszaka akár fél-egy liter verejtéket is kiizzadhatsz – különösen a nyári hónapokban –, amit ilyen formában érdemes pótolnod minden nap.

Jó hatással van a lelkiállapotra is

Talán elsőre furcsán hangzik, hogy testünk mellett a lelkiállapotunkra is jó hatással lehet a citromos víz, de így van. A citrom íze, illata, külleme is minden évszakban a nyarat, frissességet, jókedvet hozza magával, ami hangulatodon is sokat dobhat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X