Főoldal > DIÉTA > Ezért megy gyorsabban a súlycsökkentés a férfiaknál, mint a nőknél

Ezért megy gyorsabban a súlycsökkentés a férfiaknál, mint a nőknél

diétaedzésétkezésfogyókúraizom
0

Írta:

Együtt diétáztok a pároddal és versenyeztek, ki lendül jobb formába hamarabb? A legújabb kutatások szerint ez nem is olyan jó ötlet.

A koppenhágai egyetem professzorai ugyanis bebizonyították, hogy a férfiak – extra gyors anyagcseréjüknek és az alacsonyabb testzsírszázalékuknak köszönhetően – hamarabb dobják le a felesleges kilókat, mint a nők.

A kutatás során 2000 túlsúlyos nőt és férfit vizsgáltak, akik három hónapon át ugyanazon az étrenden (többek között napi 400 kalóriát számláló zöldségeken, gyümölcsökön és shakeken) éltek, nyolc hét elteltével pedig egyértelművé vált, hogy a férfiak ugyanannyi idő alatt több kilótól (átlagosan 1,6 kilótól) tudnak megszabadulni, mint a nők – ráadásul, minden különösebb fizikai erőlködés (pl. sportolás) nélkül.

38380863 - exhausted fat woman training on running machine in gym.

Bár a teszt során rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, a fentebbieken túl arra is fény derült, hogy a férfiak szervezete jobban tudja hasznosítani a saját testzsírt – azaz kevesebb eséllyel fognak has tájéki úszógumival rendelkezni -, valamint a vérnyomásukkal is kevésbé gyűlhet meg a bajuk, mint a túlsúlyos nőknek.

Annyi jó hírünk azonban van, hogy mindez egészséges életmóddal és változatos étkezéssel remekül kordában tartható. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X