Főoldal > DIÉTA > Ezért vigyázz a szénsavas vízzel

Ezért vigyázz a szénsavas vízzel

egészségemésztésfolyadékgyomor
0

Írta:

Hiába víz, a legújabb kutatások szerint a szénsavas víz tönkreteszi a gyomrodat!

Persze csak akkor, ha túl sokat fogyasztasz belőle! Az ugyan már régóta tudtuk, hogy a szénsavas üdítők károsak az egészségre, az azonban csak nemrég derült ki, hogy a szénsavas vízben és szódában található karbon-dioxid gáz megemelni a gherlin nevű hormon szintjét, ami többek között az éhségérzet kiváltásáért is felelős.

Az Obesy Reserach & Clinical Practice nevű tudományos folyóiratban közzétett kutatás szerint a szénsavas víz serkenti a savtermelést, kimarja a gyomrot, és növeli a étvágyat is, ami miatt pluszkilókat is felszedhetünk magunkra.

75868889 - refreshing hard sparkling water with a lime garnish

A cikk egyébként még azt is kifejtette, hogy ha a szénsavas ital még cukrot vagy édesítőszereket is tartalmaz, a puffadás mellett székletürítési problémáink is lehetnek, a felhalmozódott gáztermelésről nem is beszélve!

Az azért megnyugtató, hogy a kutatást csak nyulakon és férfiakon végeztél el, tehát lehet, hogy a női szervezetre más hatással van a szénsavas víz – ennek az esélye azonban elég csekély.

Ha eddig naponta több, mint egy pohárral fogyasztottál szénsavas vízből vagy üdítőből, érdemes lesz visszafognod magad, még mielőtt tönkretennéd a bélrendszered és a gyomrodat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X