Főoldal > DIÉTA > Kezdd a reggelt ezekkel a zöldséglevekkel

Kezdd a reggelt ezekkel a zöldséglevekkel

egészségvitaminzöldségzöldséglé
0

Írta:

Nem mindegy, hogyan indul a reggel, ráadásul a nap eleji hajrá jelentősen csökkenti esélyeinket egy kiegyensúlyozott, eredményes nap megalapozására. Ha azonban ezekkel a zöldséglevekkel töltekezünk reggelente, nem csak energikusabbak, de sokkal egészségesebbek is leszünk.

Répalé 

A répa leve C-vitamin és béta-karotin tartalma miatt az egyik legszuperebb tavaszi zöldséglé. Magas vitamintartalma miatt nem csak a tavaszi fáradtság előzhető meg rendszeres fogyasztásával, de segíti a bőr szebb, egyenletesebb barnulását is. Sőt, aki rendszeresen répalével indítja a napját, napfény nélkül is barnább bőrre tehet szert. Egy kevés narancslével megbolondítva hamar rákaphatunk az ízére, ráadásul a csontrendszerre és a vérképzésre is jótékonyan hat.

Paradicsomlé 

Nem véletlen, hogy a nagy nyári paradicsomdömpingben annyi üveggel kerül belőle a spájzokba, hiszen rengeteget profitálhatunk a zöldség levéből télen is. Szerencsére most hosszú hónapokig friss paradicsomlevet is fogyaszthatunk, ami nem csak azért jó hír, mert tele van antioxidánssal és C-vitaminnal, de a színét adó likopin hihetetlen gyorsasággal semlegesíti a szervezetben a szabadgyököket. Sőt, még a leégéstől is megvédi a bőrt, ezért különösen ajánlott a napsütötte hónapokat egy pohárka paradicsomlével indítani.

55819679 - tomato juice

Céklalé 

A céklalé a zöldséglevek jolly jokere, hiszen gyakorlatilag mindenre gyógyír. Gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, rengeteg vasat tartalmaz, így vérszegényeknek különösen ajánlott a fogyasztása. Lúgosító hatású, segít a megfelelő sav-bázis arány kialakításában. Vértisztító, rákellenes tulajdonsággal is bír, jó hatással van a máj-anyagcserére. Rengeteg B1-, B2- és C- és P-vitamint tartalmaz, valamint kalciumot, foszfort, de még folsavat is.

Káposztalé 

A savanyú káposztalé a kismamák nagy kedvence, ami elsősorban rendkívül magas C-vitamin tartalmának tudható be. Magas még B-vitamin tartalma, de vasat, kalciumot, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket, folsavat is tartalmaz. Rákellenes hatású, tisztítja a beleket, méregtelenít. Mivel az emésztést is serkenti, a fogyókúrázók is rendszeresen fogyasztják egy-egy étkezés alkalmával a káposztalevet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X