Főoldal > DIÉTA > 5+1 tuti tipp a cukor utáni sóvárgás legyőzésére

5+1 tuti tipp a cukor utáni sóvárgás legyőzésére

csokicukorcukormentesédesség
0

Írta:

Bármit megadnál, hogy ne törjön rád szinte állandóan az édesség utáni kínzó vágy? Egyszerűen képtelen vagy ellenállni az eléd rakott sütinek vagy éppen csokinak? Vesd be az alábbi trükköket, mielőtt legközelebb behódolnál az édes élvezeteknek!

1. Csemegézz néhány szem fagyasztott szőlőt!

Ennyi bűnözést bármikor lelkiismeret-furdalás nélkül megengedhetsz magadnak, hiszen a szőlő tele van értékes tápanyagokkal és csupán természetes cukrot tartalmaz. Hogy miért a fagyasztott változatát ajánljuk? Hidegen fogyasztva már néhány szemnél könnyedén meg tudsz állni, míg szobahőmérsékleten akár 1-2 nagy fürtöt is pillanatok alatt eltüntethetsz.

2. Egyél meg pár kocka étcsokoládét!

Az étcsokoládé a legegészségesebb választás, ha nem tudod megállni, hogy édességet egyél. Arra azonban figyelj, hogy kizárólag minimum 80% kakaótartalmút vegyél, hiszen ebben jóval több a tápanyag és kevesebb a cukor. Míg egy normál tábla csokiban 30-50 g cukor található, addig a 80%-os változatokban csupán 15 g. Természetesen ebből se egy egész táblának ess neki, egy adag legyen maximum egy sornyi, azaz 3 kocka.

3. Tegyél fahéjat az ételeidbe!

A fahéj mindent képes feldobni, nemcsak a kávét, de akár a tojásfehérjét és a cottage cheese-t is. Így lesz a kedvenc izomépítő fehérjés táplálékaidból kalóriaszegény édesség. Ráadásul a kutatások szerint a fahéj nemcsak a szív- és az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát csökkenti, de egyensúlyban tartja a vércukorszintet is. Segítségével tehát egy idő után el is kerülheted az édesség utáni sóvárgást.

Beautiful female red lips, full with Granulated sugar, lick strawberry

4. Mosd meg a fogad!

Ez a jól bevált tipp bármennyire is izzadtságszagúan hangzik, hatékonyan képes leszámolni az evés utáni vággyal. A mentolos íz elnyom mindent, amit közvetlenül utána fogyasztasz, és hosszú időbe telik, mire újra normálisan érzed az ételek, így az édességek ízét is. Ezalatt pedig egész biztosan el is felejted, hogy a palacsintázó vagy a fánkos felé akartad venni az irányt.

5. Indulj el edzeni!

A legjobb tevékenység, amely messzire űzi az édesség utáni sóvárgást, az kétségtelenül az edzés. A testmozgás egyrészt endorfint termel, így nem lesz többé mit édességgel kompenzálnod, másrészt egészségtudatosságra ösztönöz. Hiszen nem azért hajtottad magad egy órán át, hogy utána üres kalóriabombákkal tömd a tested. A rövid távú élvezeteket így garantáltan hosszú távúra cseréled majd. Inkább a fehérjeturmix és a csirkemell lesz vonzó, már csak az izmosodás érdekében is.

+1. Ismerd meg még jobban a cukrot!

Olvass alaposan utána, hogy a cukorbevitel milyen reakciókat vált ki a szervezetből. Így garantáltan könnyebben mondasz majd nemet, bármilyen édes is az a bizonyos csábítás! Meglátod, nem tévhit, hogy a cukor egyfajta függőséget okoz. Az első cukormentes napokon nagyon fogsz szenvedni, de utána jóval könnyebb lesz elkerülni. Ráadásul az ízérzékelésed is megváltozik, mindent jóval édesebbnek fogsz érezni, mint korábban.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X