Főoldal > DIÉTA > Gránátalmalé, a csodaital tele C-vitaminnal

Gránátalmalé, a csodaital tele C-vitaminnal

antioxidánsgránátalmagránátalmalévitamin
0

Írta:

A gránátalmalé az egyik legszuperebb antioxidáns, és nem csupán a betegségek megelőzésére, de azok kezelésére is kiváló. Erős, karakteres színe utal a benne található vitaminok és ásványi anyagok bőséges mennyiségére.

1. Erősíti az immunrendszert

A hidegebb hónapokban szervezetünk védelmi rendszere meggyengülhet. Ahhoz, hogy a vírusok, fertőzések messzire elkerüljenek, fontos megtámogatnunk plusz vitaminforrásokkal. A gránátalmalé tele van C-vitaminnal és ásványi anyaggal, így naponta egy pohárka ebből a “csodaitalból” reggel éhgyomorra elfogyasztva megerősíti az immunrendszert, a már kialakult betegségek lefolyását pedig felgyorsítja.

2. Szépít

A gránátalmalé antioxidáns lévén az egyik leghatékonyabb szépségelixír. C-vitamin és flavonoid-tartalma jó hatással van a bőrre, megelőzi a korai ráncokat, kisimítja, egyenletesebbé teszi, feltölti az arcbőrt. A bőr így nem csak szebbé, de sokkal vitalizáltabbá válik, a hideg és száraz levegő miatti bőrszárazság megszűnik.

3. Csökkenti a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint ma már egyre több embert érint a helytelen táplálkozásból és mozgáshiányból adódó életmód miatt. Szerencsére életmódváltással ezen segíthetünk, a gránátalmalé rendszeres kortyolása például segít a vér káros koleszterinszintjét csökkenteni.

4. Rákmegelőző 

Mivel a gránátalmalé az egyik leghatékonyabb antioxidáns-forrásunk, így nem meglepő, hogy olyan komoly betegségek megelőzése céljából is ajánlják, mint például a rák. Sőt, bár még nem bizonyított tény, de egyes kutatások szerint a már kialakult daganatok környékén lévő érképződést is csökkenti, jóval nagyobb esélyt adva a betegeknek a teljes gyógyulásra.

5. Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomást bár sokan félvállról veszik, közel sem olyan elhanyagolható és veszélytelen tünet. Kezeletlenül akár komoly szív- és érrendszeri problémákat is okozhat. Orvossal konzultálva azonban a még határon lévő magas vérnyomás-értékek levihetők gyógyszeres kezelés nélkül, ha természetes gyógymódokhoz, például a gránátalmaléhez fordulunk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X