Főoldal > DIÉTA > 5 fehérjedús reggeli az egész napos lendületért

5 fehérjedús reggeli az egész napos lendületért

diétaétrendfehérjereggeli
0

Írta:

Töltsd fel magad energiával a nap első étkezésével!

Kihagyod a reggelit, mert így akarod elérni a kalóriadeficitet? Épp csak bekapsz egy péksüteményt útközben? Sajnos egyik sem a legjobb választás. A nap első, minőségi étkezése a legfontosabb, hiszen többek között feltölt energiával, egész délelőtt gondoskodik a jóllakottságérzetről és segítségével könnyedén elkerülheted a vércukorszint ingadozását is.

A tanulmányok szerint a magas fehérjetartalmú reggeli szoros összefüggésbe hozható a sikeres fogyókúrával és a hosszútávú súlytartással is. Egy ideális reggeliben 30 g fehérjének kellene lennie, azonban a tipikus reggelinek számító péksütemények, müzlik és smoothie-k szinte kizárólag csak szénhidrátot és zsírt tartalmaznak. Kezdd helyettük az alábbi proteinbombákkal a napot!

Avokádós rántotta

Ketogén diétát követsz, vagy csak nem szereted a szénhidrátdús reggeliket? Akkor az avokádós rántotta a legtökéletesebb étkezés, amivel csak kezdheted a napot. A tojás a legjobb fehérjeforrás, amit táplálékból bevihetsz a szervezetedbe: 18 féle aminosav található benne, úgy, hogy mind a 9 esszenciális aminosavat is tartalmazza. Három tojásban nagyjából 18 g fehérje rejlik (nagyságtól függően), így egy kis csirkemellel vagy sajttal párosítva a 30 g-os fehérjebevitel is könnyedén elérhető. Egy harmad avokádóval megspékelve nemcsak ínyenc csemegévé tehető, de a hozzáadott egészséges zsírsavaknak köszönhetően még laktatóbbá válik.

Tojásos muffin

A muffinnak nem feltétlenül kell rengeteg cukrot és üres kalóriát tartalmaznia. Gondold újra a tojásrántottát, és készíts belőle sós muffinokat! Már egyetlen darab tojás 6 g fehérjét tartalmaz, amit még felturbózhatsz csirkemell, ricotta vagy görög joghurt hozzáadásával. Ne feledkezz meg a zöldségekről sem, paradicsommal és spenóttal a legfinomabb.

Lazacos-avokádós toast

Ha nem kedveled a tojást, a legjobb választás reggelire egy lazacos-avokádós toast. Egy adagja 20 g fehérjével tölti fel a szervezeted. Arra azonban ügyelj, hogy kizárólag 100%-ban teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó kenyeret használj. A teljes kiőrlésű címke ugyanis sajnos sokszor takar főleg finomított búzalisztből és malátából készült termékeket.

Quinoakása

Ha már unod a zabkását, de kedveled az édes reggeliket, akkor kóstold meg a quinoakását! Félcsészényi quinoában már 12 g fehérje rejlik. Szójatejjel, reszelt almával és magvakkal dúsítva rendkívül laktató és tápláló reggeli. Ráadásul gyorsan elkészíthető, ez egy újabb ok, amiért az egyik kedvenc napindító fogásoddá válhat.

Cottage cheese bogyós gyümölcsökkel

A cottage cheese magas fehérjetartalmának köszönhetően bármelyik napszakban tökéletes választás, így reggelire is. Félcsészényi krémes finomság 14 g fehérjét és csupán 80 kalóriát tartalmaz. Eddig csak sósan fogyasztottad? Itt az ideje, hogy édesen is kipróbáld! Fagyasztott bogyós gyümölcsökkel és fahéjjal igazán édes, ám fogyókúrás reggelit varázsolhatsz magadnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X