Főoldal > DIÉTA > A 7 legrosszabb étel, ha lapos hasról ábrándozol

A 7 legrosszabb étel, ha lapos hasról ábrándozol

fogyásfogyókúrasajt
0

Írta:

Vigyázz ezekkel az ételekkel, ha lapos hasat szeretnél!

Zsíros tej

Azok az emberek, akik odafigyelnek kinézetükre és szervezetük egészségére, tudatosan kerülik a zsíros és a félzsíros tej fogyasztását. A 2,8-as és a 3,5-ös tejeket fogyókúrázóknak sem ajánljuk, mert sok kalóriát is tartalmaznak, rendszeres fogyasztásuk jelentősen növeli a hasi zsírpárnákat. Ha a lapos has a cél, mindenképp a 1,5%-os tejet válaszd! Ne aggódj a tápanyagtartalom miatt, ebben is elegendő a kalcium, csak jóval kevesebb a kalória és a zsír.

Sajt

Bár a sajt is remek kalciumforrás, sajnos egyben tele van telített zsírsavakkal. Bár azt hiszed, csak mérsékelten fogyasztod, de az igazság az, hogy már egy egészen kis adag zsíros sajt is körülbelül a felét tartalmazza a napi zsírbevitelnek. Ha nem tudsz lemondani a sajtos szendvicsről vagy a rakott ételek megszórásáról, válaszd a sovány tolnait, óvárit vagy mozzarellát.

Üdítő

Akár rendes üdítőkre, akár cukormentes változatukra esik a választásod, a hasi zsír szempontjából mindegyik igen rossz döntés. A normál ízesített, szénsavas szomjoltók tele vannak üres kalóriával, rengeteg cukorral, drasztikusan növelve a vércukrot és a zsírpárnákat. A friss kutatások rávilágítottak, hogy a „light” verziók sem kedvezőbbek a testtömeg szempontjából. A diétás üdítők leblokkolják a teltségérzetet, így túlevéshez és mértéktelen nassoláshoz vezetnek. A legjobb alternatíva, ha már unod a sima ásványvizet, pár csepp friss citromlé hozzáadása.

Alkohol

Akár egy nőies likőr, egy korsó sör vagy egy trendi koktél a kedvenced, mindegyik garantáltan látható lesz a hasadon. A legnagyobb probléma az alkohollal, hogy azonnal égetik, ezáltal lelassítja a zsírok és a cukrok lebontását. Lényegében csak üres kalória, kevés, de általában semennyi tápanyaggal. Ha nem hagyhatod ki az alkoholt az esti összejövetelen, állj meg 1-2 pohár könnyebb sörnél vagy gin-toniknál.

Bolti smoothie

A smoothie a legtrendibb fogyókúrás italnak számít mostanság, a bolti termékek azonban inkább a haskörfogatod növelik, mintsem a diétád sikereit. A boltokban vagy kávézókban kapható smoothiek minimum 350 kalóriát tartalmaznak, és bővelkednek hozzáadott cukorban. Tovább tetézi a bajt, hogy gyümölcstartalmuk inkább koncentrátumból származik, friss gyümölcs helyett.

Reggeli muffin

Nemcsak az ízlelőbimbóinknak, a szemünknek is jólesik egy szépséges muffin elfogyasztása a reggeli kávé mellé. Azonban légy óvatos, mivel egy darab körülbelül 500 kalóriát tartalmaz (fajtától függő), amely nagyjából negyede a napi kalória-bevitelednek és fele a cukorénak. Nem csoda, hogy a kedvenc farmered napról napra feszesebbnek érzed. Változtass a reggelizési szokásaidon, egyél müzlit joghurttal és gyümölccsel! Ha mégis úgy érzed, csak egy muffinnal indulhat jól a napod, süss magadnak zabos, cukormentes változatot.

Cézár saláta

Ha eddig abban a tudatban voltál, hogy minden saláta egészséges, akkor itt az ideje, hogy rájöjj, néhány saláta igenis a fogyókúrád ellen dolgozik. A legrosszabb választás pedig egyértelműen a cézár saláta. Már az öntet több mint 300 kalóriát tartalmaz, ezenkívül ott a sok zsíros sajt és a szénhidrátbomba kenyérkockák, és sajnos a benne található saláta jó, ha megvan 30 gramm. A legjobb, ha magadnak készíted el a salátáidat, rengeteg zöldséggel, sovány hússal és pár cseppnyi olívaolajjal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X