Főoldal > DIÉTA > Hihetetlenül finom cukormentes desszertek

Hihetetlenül finom cukormentes desszertek

cukormentesdiétafogyókúrarecept
0

Írta: and

Nincs semmi baj, ha szereted, hogy a nagyobb étkezések édessel végződnek. A probléma az, hogy a legtöbb recept és előre csomagolt étel cukrot vagy édesítőszereket tartalmaz, amelyek csak üres kalóriák, tehát a táplálkozási előnyük nulla.

Azonban ha lecseréled a kristálycukrot, az agavé- és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot gyümölcsre, akkor eleget teszel az édesség iránti vágyadnak, s megadod a szervezetednek azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket, amelyekre szüksége van. Ráadásul a gyümölcs rostja lassítja a gyümölcsben lévő cukor felszívódását a vérben, így nem lesz éhségérzeted egy órával a vacsora után.

A következő receptek glutén- és tejmentesek, szezonális gyümölcsökre bármelyik összetevőt lecserélheted!

1. Banánkrém (4 adag)

Csak egy turmixgépre van szükséged, és az ízlelőbimbóidra szabott banánkrémet készíthetsz, amelyből egy adag 35 kalóriával kevesebb, mint egy gombóc vaníliafagyi. Jó üzlet, nem?

Hozzávalók:

– 4 banán

Opcionális feltétek:

– fahéj
– kakaópor
– apróra vágott dió
– forgácsolt mandula
– mogyoróvaj

Elkészítés: Hámozás után vágd fel a banánt 1 centis karikákra, és tedd légmentesen záródó edényben a fagyasztóba 3 órára. Ha megfagyott, mixeld össze, majd még legalább 1 órán át pihenjen a mélyhűtőben. Ezután már gombócokban tálalhatod is, a tetejére szórj a kedvenc feltétjeidből!

Mit tartalmaz egy adag?

105 kalória, 0 g zsír, 27 g szénhidrát, 1 g fehérje, 3 g rost

2. Nyári csoki fondü (4 adag)

Annak ellenére, hogy ez a recept nem tartalmaz feldolgozott vagy hozzáadott cukrot, mégis édes lesz, tele minden földi jóval. A kulcs a mértékletesség!

Hozzávalók:

– 16 szem magozott, szárított datolya
– cukrozatlan kókusz- vagy mandulatej
– 2 púpozott evőkanál kakaópor
– 8 nyárs gyümölcs (pl. eper, szeder, magozott cseresznye, banánkarika)

Elkészítés: Tedd a datolyákat egy tálba, adj hozzá annyi tejet, amennyi éppen elfedi, és pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Ezután tedd be az egészet a turmixgépbe a kakaóporral, és legalább 5 percig keverd simára. Ha szükséges, tegyél hozzá még tejet. A végeredményt nyomkodd át egy szitán, így lesz extra sima a krémed. Ezután nincs más dolgod, mint belemártogatni a gyümölcsnyársakat, és élvezni a mennyei ízeket!

Mit tartalmaz egy adag?

184 kalória, 4,5 g zsír (3 g telített), 38 g szénhidrát, 3 g fehérje, 9 g rost

3. Mangó-csili-lime nyalóka (4 adag)

Klasszikus dél-amerikai uzsonna, ráadásul szórakoztató és színes nyalóka formájában, ami fedezi a napi javasolt C-vitamin szükségleted 45%-át!

Hozzávalók:

– 1 mangó meghámozva és durvára vágva
– 1 lime leve
– ½ csésze rizstej vagy víz
– ¼ teáskanál csilipor (plusz a tálaláshoz)
– 1 csipet tengeri só

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és keverd simára. Ezután öntsd ki nyalókaformákba, szúrj mindegyikbe hurkapálcikát, és fagyaszd le. Tálalás előtt hintsd meg egy kis csiliporral!

Mit tartalmaz egy adag?

69 kalória, 0,5 g zsír, 17 g szénhidrát, 1 g fehérje, 1 g rost


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X