Főoldal > DIÉTA > 3 remek zöldségkrém, ha unod a szendvicset

3 remek zöldségkrém, ha unod a szendvicset

brokkoliédesburgonyagombavöröslencse
0

Írta:

Reggelire vagy vacsorára gyakran eszel hideget, de már unod az átlagos szendvicseket? A zöldségekből nem csak leves vagy köret készülhet, hanem ínycsiklandó szendvicskrém is. Hoztunk 3 remek receptet!

Brokkoli krém

Ehhez a remek krémhez meg kell főznöd sós vízben egy közepes fej brokkolit, rózsáira szedve, 2 gerezd fokhagymával. Ha megfőtt, szűrd le a zöldségeket, majd tedd félre kihűlni. Ha kihűlt, adj hozzá 1 evőkanál olíva olajat, és 1-2 dkg reszelt parmezánt. Ízesítsd egy kevés borssal és citrommal, majd botmixerrel krémesítsd.

Édesburgonyás-vöröslencsés krém

Ennek a krémnek nem csak az íze, de a színe is csodálatos! Egy kisebb, hámozott, felkockázott édesburgonyát és 10 dkg vöröslencsét főzz puhára, majd hűtsd ki. Tedd egy tálba a zöldségeket, és 1 kanál olíva olajjal, 1 kanál balzsam ecettel, 1 teáskanál füstölt paprikával, sóval, borssal és egy kisebb hagyma apróra vágott felével pürésítsd össze botmixerrel. Ha kész, már kenheted is a piritósra!

Gombapástétom

Szintén nagyon jó vegetáriánus szendvicskrém készül a gombából is. Ehhez 25 dkg csiperkegombát kell lepirítanod egy kisebb fej aprított hagymával, olíva olajon, majd kihűtened. Áztass be 5 dkg kesudiót forró vízbe 1 órára, majd szűrd le, és aprítógépben daráld le. Keverd össze a hagymás gombával, aprított petrezselyemmel, sóval és borssal, majd botmixerrel pürésítsd össze az egészet, és mehet is a szendvicsre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X