Főoldal > DIÉTA > Így tárold a citromot, hogy friss maradjon

Így tárold a citromot, hogy friss maradjon

citromhűtőszekrénytárolás
0

Írta:

Hogy tudod megakadályozni, hogy a citrom idejekorán megfonnyadjon? Próbáld ki a következő trükköket!

Csábító lehet a citromokat egy szép tálba kitenni az étkezőasztalra vagy a pultra, hogy ezzel is díszítsd a konyhát – sajnos, ha így tárolod, a citrom nagyon könnyen kiszárad. A Reader’s Digest szerint a legjobb, ha a hűtőben tartod a citromot, a zöldséges rekeszben vagy valamelyik polcon, akkor nagyjából egy hétig marad tökéletesen friss.

Ha azt szeretnéd, hogy valóban tartósan friss maradjon, tedd a citromot egy jól zárható zacskóba vagy lezárható műanyag dobozba, mielőtt a hűtőbe teszed. Ez az extra trükk akár egy hónapig is megóvja a citromot attól, hogy megszáradjon.

Hogy tárold a citromlevet vagy a felszeletelt citromot?

A citrom levét jól lehet hasznosítani a konyhában, a főzésnél, és ha maradt némi felszeletelt citromod, azt sem érdemes kidobnod.

Fél citrom

Ha csak a fél citromot használtad fel, a vágás mentén fedd le fóliával, az öko megoldás pedig az, ha egy jól zárható edénybe teszed úgy, hogy a vágás mentén fordítod a doboz aljára. Néhány napon belül használd el a maradék citromot.

Citromlé

A friss citromlevet néhány napig tárolhatod a hűtőben anélkül, hogy veszítene a minőségéből. Néhány napon belül használd el sütéshez vagy főzéshez. Ha tudod, hogy nem használod fel ilyen hamar, öntsd jégkocka tartóba, és fagyaszd le.

Citromszeletek és -karikák

Ahogy a félbe vágott citromot, a cikkekre vágott, illetve felkarikázott citromot is jól zárható műanyagdobozban érdemes a hűtőben tartanod. Használd el néhány napon belül.

Forrás: rd.com

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X