Főoldal > DIÉTA > Kiderült a titok: ettől vékonyak a japán nők

Kiderült a titok: ettől vékonyak a japán nők

diétaétkezésfogyás
0

Írta: and

Biztosan sokat hallottál már a japán nők és férfiak életstílusáról és konyhájukról. A tradicionális japán konyha nagyon egészséges. Naomi Moriyama kipróbálta, és segített lefogynia, valamint egész nap fenntartani az energiaszintjét.

A japán emberek 7 szabálya az egészséges élethez.

Titok 1: Hal, szója, rizs, zöldségek, gyümölcsök

Az házi készítésű étel a siker titka. A legjobb, ha elfelejted az éttermeket. A japánok gyakran esznek grillezett halat rizzsel, párolt zöldséget, egy tál levest és emellé zöld teát isznak.

Titok 2: Kis adagok

A japán éttermekben nagyon kis adagokat szolgálnak fel. A japánoknál alapszabály, hogy lassan kell élvezni az ételeket. Néhány ötlet, amivel segíthetsz magadnak:
– Egyetlen tányéron szolgálj fel mindent!
– Hagyd abba az evést, amikor 80%-osan telítődve érzed magad!
– Egyél lassan, az ételed rágd jól meg!

Titok 3: Laza főzés

A grillezés, párolás vagy a wokban sütés mind jó megoldás. A japánok egészséges olajokat használnak és kerülik a hosszan magas hőfokon való sütést. Ezek mellett nagy szeretettel élvezik a friss, nyers zöldségek és gyümölcsök ízét.

Titok 4: Nincs kenyér, csak rizs

A japánok hagyományosan nem esznek kenyeret. Ehelyett minden étkezéshez rizst párolnak és fogyasztanak, így elkerülik a fehér lisztet. Ha még egészségesebb variációt szeretnél, válaszd a barna rizst a fehér helyett!

Titok 5: A reggelt miso levessel kezdik

Japánban a reggeli egy nagyon fontos és bőséges étkezés, mely több kis adag felszolgálásából áll. Egy tál probiotikumban gazdag miso leves igazán jó kezdete a napnak és extra löketet ad reggel.

Titok 6: Kevesebb desszert

A cukros édességek nem túl népszerűek Japánban. Természetesen esznek desszertet, csak azokat is kis adagokban és nem annyira édesen, mint a mi kultúránkban szokás.

Titok 7: Más hozzáállás a diétához

A japán nők élvezik az evést és az ételeik ízét. Nem diétáznak olyan megszállottan, ahogy a nyugati kultúrákban szokás.  A japánok nagyon sokat gyalogolnak napközben, ezzel is formában tartva magukat.

A japán konyha kulcsai:

Lássuk, mik is az elengedhetetlen japán konyha tartozékai, melyek nélkül nincs étkezés.
Hal: omega-3 zsírsavak, fehérje
Zöldségek (tengeri és nem tengeri): antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok
Rizs: lassan felszívódó szénhidrát (ha a fehér rizs helyett barnát választasz, máris tettél az egészségedért)
Szója: sok szójababot esznek, nagyjából 50 grammot naponta
Zöld tea: antioxidáns, szívbarát,
Gyümölcsök: gyakran szervíroznak kekszek és édességek helyett friss gyümölcsöket, melyek vitaminokban és természetes cukrokban bővelkednek

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X