Főoldal > DIÉTA > 5 dolog, amivel elrontod a reggelid

5 dolog, amivel elrontod a reggelid

egészséges étkezésreggeli
0

Írta:

Ezeket a hibákat inkább kerüld el, hogy jól és egészségesen induljon a napod!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése – de ez nem jelenti azt, hogy minden étel tápláló, amit reggel fogyasztasz. A következő gyakori hibák például el tudják rontani az egészséges reggelit.

Túl sok cukor

A gabonapelyhek, az édes pékáruk, a lekváros pirítós mind cukorban gazdag reggelik, amelyeket érdemes kerülni. Ezek helyett válassz teljes kiőrlésű, édesítetlen pékárut tojással, vagy sovány sajttal, zöldségekkel, zabpelyhet magvakkal, gyümölcsökkel, de készíthetsz egy szelet pirítóst is zöldségkrémmel.

Nem fogyasztasz teljes kiőrlésű gabonát

A cukros gabonapelyhek, fehér lisztes pékáruk többségének a rosttartalma sem kiemelkedő. A teljes kiőrlésű gabona rostban gazdag, amely az emésztőrendszerednek is jót tesz. Cseréld le a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, válassz édesítetlen zabpelyhet, vagy készíts teasüteményt zabkorpából, amit reggelire is tudsz enni.

Kevés fehérje

A magas keményítő és cukortartalmú ételek helyett érdemes teljes kiőrlésű szénhidrátot és fehérjét is fogyasztanod. Ezek segítenek, hogy ne legyél éhes már 1-2 órával a reggeli után. Jó választás a teljes kiőrlésű pirítós mogyóróvajjal, mandulavajjal, vagy krémsajttal, tonhallal, és természetesen a tojás is.

Nem eszel zöldséget, gyümölcsöt

A gyümölcsök és zöldségek alacsony kalóriatartalmúak, tápanyagokban, vitaminokban gazdagok. Naponta 5-9 adag fogyasztása javasolt, ezért a reggeli mellé is érdemes enned ezekből. A zöldséges omlett jó választás lehet, egy kis grépfrút vagy narancs, vagy bogyós gyümölcsök a zabpehely mellé.

Kihagyod a reggelit

Kihagyni a reggelit, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, gyakran fordítva sül el. Azok, akik nem reggeliznek, ugyanis gyakran túl sokat esznek a nap további részében. Ha sietsz reggel, akkor tervezz inkább előre: készíts chia pudingot előző este, főzz tojást előre, vagy készíts házi készítésű zabszeletet, müzli szeletet, természetesen teljes kiőrlésű gabonából, magvakkal, lehetőleg cukor nélkül.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X