Főoldal > DIÉTA > Így nem puffaszt majd a bab

Így nem puffaszt majd a bab

babhüvelyesekpuffadás
0

Írta:

Ezentúl nem kell kerülnöd a babos ételeket.

A hüvelyesek fehérjében, rostban, vasban gazdagok, nagyon egészséges élelmiszerek. Azonban sajnos gyakran puffasztanak. Azonban létezik néhány trükk, így bátran fogyaszthatod ezeket az ételeket.

Válaszd a megfelelőt

A fekete bab és a lencse könnyebben emészthetők, érdemes először ezekkel próbálkozni. A nehezebben emészthető hüvelyesek pedig a csicseriborsó, a vesebab, a haricot bab.

Áztatás

A száraz babot áztasd hideg vízben legalább 8 órán át, vagy akár egy éjszakán keresztül. Ezután szűrd le, főzd 30-45 percig friss vízben, majd ezután szűrd és öblítsd le, mielőtt használod. Ez a főzési technika segít, hogy csökkenjen a babban a gázt okozó oligoszacharid mennyisége.

Válaszd a száraz babot

A száraz bab könnyebben emészthető, mint a konzerves változat, ezért érdemes ezt a fajtát használnod. Általában még olcsóbb is ez a fajta. Ha mégis konzervet használsz, ne felejtsd el leönteni a levét, és leöblíteni a babot, így könnyebben emészthető lesz.

Fokozatosság

A babféléket, hüvelyeseket fokozatosan add az étrendedhez, és kis adagokban fogyaszd ezeket az ételeket az elején, hogy szervezeted hozzászokjon.

Ne önmagában edd

A bab emésztését megkönnyítheted, ha könnyen emészthető gabonafélékkel fogyasztod együtt, mint például a rizs. Az emésztést könnyíthetik az olyan fűszerek is, mint a kurkuma vagy a gyömbér.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X