Főoldal > DIÉTA > Ez történik, ha nem iszol eleget

Ez történik, ha nem iszol eleget

folyadékfolyadékpótláshidratálás
0

Írta:

A kevés folyadékfogyasztás az egyik legegészségtelenebb dolog, amit csak elkövethetsz a tested ellen. Külsődre, de egészségedre nézve is igen káros, ha nem iszol elegendő vizet, ezért érdemes rászoktatnod magad a gyakori kortyolgatásra.

Keringési problémák

Ha kevés folyadékot juttatsz a szervezetedbe, azzal köztudottan besűrűsödik a véred, lassul a vérkeringés, ami elsősorban szív- és keringési problémákat okozhat. Mivel azonban a szív látja el friss vérrel az összes szervet, így a keringési rendellenességek mellett az egész szervezet működésére negatívan hathat, ha gyakran dehidratált a tested.

Fejfájás

Ha rendszeres fejfájással küzdesz, akkor is érdemes növelni folyadékbevitelt. Sokan a folytonos rohanás és az egész napos taposómalom miatt egyszerűen elfeledkeznek a vízivásról. Nem jó megoldás az sem, ha ritkábban iszunk, de akkor nagyobb mennyiséget. Ha egészségesek szeretnénk maradni, ráadásul fejfájásmentesen, akkor napi 8 pohár víz a minimum mennyiség. A kávéval pedig óvatosan: mivel erősen vízhajtó hatású, kötelező legalább két nagy pohár vizet elfogyasztani kávézás után, hogy ne szárítsuk még tovább szervezetünket.

Bőrszárazság

A vízhiány nem csak a belső szervekre, de a bőrre is rendkívül negatívan hat. A szervezet dehidratáltsága bőrszárazságot, akár ekcémát is okozhat. Ebben az esetben teljesen felesleges mindenféle kencefice, vízhiányos bőrre való testápoló, aloe vera-készítmények.  Ha belülről nem kapja meg szervezetünk a kellő folyadékpótlást, száradt, viszkető, élettelen bőr lesz a következmény.

Sikertelen fogyókúra

A kevés folyadékbevitel még a fogyókúra sikerességét is szabotálhatja. Hiába a sok sport, egészséges táplálkozás, ha a vízfogyasztásunk nem elegendő. A kevés folyadék ugyanis nem tudja megfelelően átmosni a szervezetet, így a zsírsejtek mellett a méreganyagok sem távoznak abban az ütemben, ahogyan egy kiegyensúlyozott, egészséges életmód azt indokolttá tenné.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X