Manapság egyre többen választják a hús és mindenféle állati eredetű ételtől mentes táplálkozást. Akár életmódból, akár hitvallásból fakad, számos előnye van annak, ha valaki vegán étrendre vált.
Több gyümölcs és zöldség
Bár a jó minőségű hússal, főleg szárnyasokkal nincs nagy probléma, mégis nagy előnye a vegán táplálkozásnak, hogy követői sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Nem csak salátákra és főzelékekre kell gondolni, ínycsiklandó fogások készíthetőek gabonákból, magvakból, zöldségekből. Az összes tejterméknek pedig létezik növényi alapú alternatívája is, így azokról sem kell lemondani.
Sokat teszel szépségedért
Ugye te is hallottál már azokról a szépségvloggerekről, akik csupán a tejtermékek megvonásával búcsút inthettek az aknés, problémás bőrüknek? Ezt csak fokozhatod a hús és tojás elhagyásával, hiszen a pattanások eltűnnek, és csak a szép, üde, tiszta, egészséges bőr marad.
Betegségeket előzhetsz meg
Minél több az étrendben a növényi eredetű élelmiszer, annál egészségesebbé válunk. Csupán azzal, hogy elhagyjuk az étrendünkből az állati eredetű élelmiszereket, jócskán csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség és a rák kialakulásának kockázatát.
Csökken a koleszterinszint
Az állati eredetű élelmiszerekben rengeteg telített zsír található, ami rendkívül egészségtelen, elsősorban a szívnek ártalmas. Ha ezeket az ételeket kivonjuk a táplálkozásunkból, csökken a koleszterinszint, így komoly szív- és érrendszeri megbetegedéseket előzhetünk meg.
Környezettudatossá tesz
Akik elhagyják az állati eredetű ételeket, nem csak az állatvédelemért, de a környezettudatosságért is sokat tesznek. Az állattartás, -tenyésztés és -feldolgozás rendkívül megterheli az erőforrásokat, így a vegánok, akik a növényi alapú táplálkozásban és létformában hisznek, sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagynak magunk után, mint a húsfogyasztók.