Főoldal > DIÉTA > Ez történik a testeddel, ha elhagyod a kenyeret

Ez történik a testeddel, ha elhagyod a kenyeret

diétakenyértáplálkozás
0

Írta:

A kenyér elhagyása szuper kezdet, ha életmódot szeretnél váltani. Számtalan egészségügyi és külsőre gyakorolt pozitív hatása miatt valóban megéri végleg lemondani róla.

Leolvadnak a kilók

Ha gondolatban összegzed, hogy naponta hány szelet kenyeret fogyasztasz, egész biztosan te magad is meglepődsz az eredményen. Ha gyakorlatilag minden főétkezésednél elfogy belőle egy-egy szelet, talán nem is olyan meglepő, hogy miért indul be a fogyás akkor, ha száműzöd az étrendedből. Persze a többi fehér lisztes és cukros élelmiszerről is érdemes lemondani a hatékonyság érdekében. Inkább teljes kiőrlésű, rozskenyeret fogyassz, de azt is csak módjával, a reggeli órákban, lehetőleg pirított formában.

Simább lesz a bőröd

A legtöbb gyorsan felszívódó szénhidrátot általában fehér kenyér formájában visszük be. Ha helyette egészséges alternatívákat választunk, a kilók mellett még a narancsbőrünknek is búcsút inthetünk. Persze a sok mozgásról és megfelelő folyadékpótlásról sem szabad elfeledkeznünk, de látható eredményre számíthatunk, ha kizárjuk a mindennapjainkból ezt az egészségtelen élelmiszert.

Energikusabbá válsz

A fehér lisztes, cukros ételek legnagyobb veszélye az, hogy gyakorlatilag becsapják a szervezetet. Fogyasztás után megdobják a vércukorszintet, így hirtelen telítettség-érzetet generálnak, majd szinte rögtön ez az érték le is zuhan, így nem csak éhesek, de fáradtak is leszünk. Ha nem eszel fehér kenyeret, hanem egészséges gabonákkal, fehérjével, zöldséggel, gyümölccsel csillapítod az éhségedet, a vércukorszinted egyenletes marad, ezáltal sokkal energikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz.

Felpörög az anyagcsere

A megfelelő emésztés a fogyás egyik legfontosabb alappillére. Ezt rostdús étkezést követve érhetjük el. A fehér kenyér rostban szegény, fogyasztása lassítja az emésztést, így az anyagcserét is. Ez pedig nem csak kellemetlen puffadáshoz, emésztési problémákhoz vezet, de a fogyást is gátolja. Szerencsére a kenyérnek ma már számos, egészséges, rostban gazdag alternatívája létezik, amelyekkel jóllakottan fogyhatsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X