A régi jó dolgok sosem mennek ki a divatból! Összegyűjtöttük nektek azokat a hatásos konyhatrükköket, melyeknél még évtizedek múltán sem találtak ki jobbakat. Próbáld ki őket te is!
Aprítsd a fűszernövényeket tésztavágó késsel
Nemcsak ínycsiklandozóbb lesz a végeredmény, de csomó időt meg is spórolsz magadnak, ha egy gurulós tésztavágó késsel vágod el a fűszerezéshez használt bazsalikomot, a mentát vagy petrezselymet.
Forrald fel a vizet a tökéletes jégkockákhoz
A tökéletesen átlátszó jégkockákhoz először forrald fel a csapvizet, majd csak azután töltsd tele a jégkockatartót vízzel – így a fehér helyett olyan átlátszó színű jégkockáid lesznek, mint a legmenőbb éttermekben!
Használj sütőport a tojáspucoláshoz!
Ha egy fél csomag sütőport a tojásokkal teli forrásban lévő vízhez szórsz, a már megfőtt tojások héjai olyan könnyen le fognak jönni, hogy a meglepetéstől még a szavad is el fog akadni!
Süss tojást muffinsütőben
Nagy vendégség esetén tegyél három evőkanál vizet a muffinsütő egy-egy kis részébe, majd üss bele egy tojást. 200 fokon 10-13 perc alatt fantasztikus reggelit tálalhatsz – ha pedig még egy kis extrát is belevinnél szórj bele egy kis szalonnát, sonkát és aprított paradicsomot!
Tartósítsd celofánnal a banánokat
Ha a banánkoszorúk szárát körbetekered egy kis celofánnal, 3-5 nappal tovább fogják magukat bírni és később barnulnak be! Ez a trükk a már megérett banánoknál is működik, próbáld ki bátran.
Szervírozz ételeket meleg tányérokra
Amennyiben a frissen készült, még forró ételeket meleg tányérra szervírozod, az porcelánok élettartama garantáltan hosszabb lesz az átlagosnál.
Mindig kövesd az instrukciókat
Ahhoz, hogy kiváló szakács/cukrász váljon belőled, először mindig lépésről lépésre kövesd a recepteket – csak azután kísérletezz, ha már profi módon elsajátítottad a kedvenceidet!
Forralás közben helyezz egy fakanált a fazékra
Ezzel az apró trükkel időt és kényelmet is megspórolhatsz magadnak, hiszen a fazékra helyezett fakanál megakadályozza a benne lévő víz kifutását.
Áztasd meg a hagymát hideg vízben
Még pucolás előtt áztasd 5 percig jéghideg vízben a hagymát, így utána nem kell majd a könnyeiddel küszködnöd a hámozás alatt!
Teszteld le a tojás frissességét
Rakd bele egy bögre hideg vízbe a tojást: ha lemerült a tál aljára, még használhatod a főzéshez, amennyiben viszont a víz felszínén lebeg, inkább dobd ki a kukába.
Fotó: 123RF