Főoldal > ÉTRENDEK > 10 mágikus konyhatrükk a nagymamától

10 mágikus konyhatrükk a nagymamától

apró trükkökkonyhai trükköknagymama konyhatrükkjeipraktikák
0

Írta:

A régi jó dolgok sosem mennek ki a divatból! Összegyűjtöttük nektek azokat a hatásos konyhatrükköket, melyeknél még évtizedek múltán sem találtak ki jobbakat. Próbáld ki őket te is!

Aprítsd a fűszernövényeket tésztavágó késsel

Nemcsak ínycsiklandozóbb lesz a végeredmény, de csomó időt meg is spórolsz magadnak, ha egy gurulós tésztavágó késsel vágod el a fűszerezéshez használt bazsalikomot, a mentát vagy petrezselymet.

Forrald fel a vizet a tökéletes jégkockákhoz

A tökéletesen átlátszó jégkockákhoz először forrald fel a csapvizet, majd csak azután töltsd tele a jégkockatartót vízzel – így a fehér helyett olyan átlátszó színű jégkockáid lesznek, mint a legmenőbb éttermekben!

Használj sütőport a tojáspucoláshoz!

Ha egy fél csomag sütőport a tojásokkal teli forrásban lévő vízhez szórsz, a már megfőtt tojások héjai olyan könnyen le fognak jönni, hogy a meglepetéstől még a szavad is el fog akadni!

Süss tojást muffinsütőben

Nagy vendégség esetén tegyél három evőkanál vizet a muffinsütő egy-egy kis részébe, majd üss bele egy tojást. 200 fokon 10-13 perc alatt fantasztikus reggelit tálalhatsz – ha pedig még egy kis extrát is belevinnél szórj bele egy kis szalonnát, sonkát és aprított paradicsomot!

Tartósítsd celofánnal a banánokat

Ha a banánkoszorúk szárát körbetekered egy kis celofánnal, 3-5 nappal tovább fogják magukat bírni és később barnulnak be! Ez a trükk a már megérett banánoknál is működik, próbáld ki bátran.

Szervírozz ételeket meleg tányérokra

Amennyiben a frissen készült, még forró ételeket meleg tányérra szervírozod, az porcelánok élettartama garantáltan hosszabb lesz az átlagosnál.

Mindig kövesd az instrukciókat

Ahhoz, hogy kiváló szakács/cukrász váljon belőled, először mindig lépésről lépésre kövesd a recepteket – csak azután kísérletezz, ha már profi módon elsajátítottad a kedvenceidet!

Forralás közben helyezz egy fakanált a fazékra

Ezzel az apró trükkel időt és kényelmet is megspórolhatsz magadnak, hiszen a fazékra helyezett fakanál megakadályozza a benne lévő víz kifutását.

Áztasd meg a hagymát hideg vízben

Még pucolás előtt áztasd 5 percig jéghideg vízben a hagymát, így utána nem kell majd a könnyeiddel küszködnöd a hámozás alatt!

Teszteld le a tojás frissességét

Rakd bele egy bögre hideg vízbe a tojást: ha lemerült a tál aljára, még használhatod a főzéshez, amennyiben viszont a víz felszínén lebeg, inkább dobd ki a kukába.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X