A nyári melegben mindent megteszünk azért, hogy lehűtsük magunkat. Ezt az alábbi ételek fogyasztásával is megtehetjük.
Jégsaláta
A zöld levelek nedvességtartalma kiemelkedően magas: a zöldség 95% víz, így kiváló táplálék lehet nagy melegben. A saláta hidratál minket, és segít kiegyensúlyozni a hőháztartásunkat.
Görögdinnye
A nyár kedvenc, lédús gyümölcse szintén tele van folyadékkal: megenni egy nagy szelet görögdinnyét szinte olyan, mint meginni egy nagy pohár vizet. Főleg behűtve nagyon jót tesz a felhevült testnek.
Uborka
Nemcsak víz, de ásványi anyagok is bőven akadnak a különböző uborkákban, a kígyóuborka közkedvelt választás közülük, és még nagyon finom is. Nem véletlen, hogy ha uborkaszeleteket teszünka a vizünkbe, sokkal frissítőbbnek hat majd.
Őszibarack
A nyár közepén, végén érkezik el a lédús, édes gyümölcs, amiből kilószám meg tudnánk enni, valahol az árnyékban hűsölve. Jól is tesszük, ha rendszeresen eszünk belőle, mert sok benne az A- és C-vitamin, így nemcsak hűsít, de a bőrt is ápolja a barack.
Menta
A friss, zöld levelek megtalálhatják az útjukat sok nyári, hideg italba. Kellemes aromájuk mellett ez azért is előnyös, mert segítenek lehűteni a szervezetet.
Paradicsom
Maga a nyersen fogyasztott gyümölcs is kiváló frissítő, hát még a belőle préselt, harsányan piros lé. Ha ebből iszunk valamennyit napközben, egész biztosan jobban fogjuk érezni magunkat.
Citrom
Talán minden gondolkodás nélkül, amúgy is citromot facsarunk nyáron a vizünkbe, és ezt nagyon jól tesszük. A lédús citrusnak méregtelenítő hatása is van, mellette pedig hűsít, erősíti az immunrendszert és növeli a folyadék iránti vágyunkat, azaz többet fogunk inni tőle.