Főoldal > FOGADOM > 7 dolog, amivel elszúrhatod az otthoni edzéstervedet

7 dolog, amivel elszúrhatod az otthoni edzéstervedet

edzésfitneszfogadommozgásotthoni edzés
0

Írta: and

1. A börtön falai Az otthoni edzőtermed a pincében van, ahol csak egy villanykörte világít, vagy a hál&

1. A börtön falai

Az otthoni edzőtermed a pincében van, ahol csak egy villanykörte világít, vagy a hálóban végzed a gyakorlatokat, ami kicsi és sötét? Nem csoda, hogy nincs kedved elkezdeni a napi penzumot. Rengeteget számít, hogy milyen környezetben edzel, ezért tágasak, világosak és hangulatosak általában az edzőtermek (jó esetben). De ne csüggedj, inkább dobd fel a helyet: egy meghitt fényű lámpa vagy egy színes függöny, és máris nagyobb az inspiráció!

2. Azok a bizonyos kütyük

Van otthon szobabiciklid? Futópadod? Használod is őket? Ugye, hogy nem igazán! Méghozzá azért, mert hiába gondolod, hogy pénzt és időt spórolsz azzal, ha otthoni gépeken edzel, egyvalamit sajnos nem csomagolnak melléjük a boltban: a motivációt. Azt csak egy határozott valaki tudja hathatósan kialakítani benned, ő pedig az edző. A javaslatunk tehát, hogy az otthoni kütyüket hagyd arra az időszakra, amikor már hosszabb ideje edzel, és kellően motivált tudsz lenni egyedül is.

otthon2.jpg ()3. Mi a fontosabb?

Ma még mosnod kell, meg kell főznöd a vacsit, és hoztál haza munkát is…kinek van ideje, hogy egy órát kihagyjon az edzés miatt? Ez az otthoni mozgás egyik legnagyobb veszélye, hiszen mindig akad olyan tennivaló, amit épp el kéne végezned, az edzés pedig persze várhat. Vár is, egészen estig, amikor pedig már túl fáradt vagy, hogy rávedd magad. Ezért irány a kondi vagy a táncterem, ott nincs kifogás!

4. Azok a tündéri háziállatok

Amikor a kutyád vagy a cicád a nyakadba mászik tévénézés közben, az aranyos. Ha viszont ezt akkor teszi, amikor épp mérlegállásban fekszel a földön, már kevésbé. Bizony, bármennyire édesek a házikedvencek, arra az időre, amíg edzel, jobb, ha kizárod őket a szobából – ne hassanak meg a bánatos szemek és a panaszos nyávogás, nekik is jobb, ha nem rázod le őket magadról kétpercenként.

5. „Senki nem tudja meg, ha…”

…ha ma nem végzed el az összes gyakorlatot, inkább egy kicsit lazítasz. Igaz, megbüntetni senki nem fog, de kézzelfogható eredményt sem érsz így el. Tipp: vegyél otthonra egy szívsebesség-merőt. Ha mindig pontosan látod, hol tartasz az edzésben, az még jobb teljesítményre sarkall majd a lustulás helyett. Az is jó taktika, ha célokat tűzöl ki: a félmaratont, a maratont vagy csak egy bizonyos leadandó súlyt. A lényeg, hogy legyen, ami inspirál.

6. A magányhoz való jog

Tény: edzeni csak nyugodtan, magadra figyelve, összpontosítva lehet. Ha a másik szobában a párod ordíttatja a zenét a gépen, vagy a gyerekek veszekednek visítva, nem fogsz tudni odafigyelni. Ezért vagy az edzőtermet ajánljuk, vagy azt, hogy kérd meg a családot: tiszteljék azt, amit az egészségedért teszel, és biztosítsanak nyugalmat hozzá, hiszen a napod többi része úgyis az övék.

7. A belső világod

Ami a családodra vonatkozik, az a telefonra és a számítógépre is: teljes csend! Nincs „még ezt az egy mailt elküldöm”, nincs „na, még egy utolsó telefon”, mert te is tudod, hogy ennek sosincs vége. A szobában, ahol edzel, egy kütyünek sincs helye, hiszen te a belső világodban tartózkodsz éppen. Ott pedig senkinek nem vagy elérhető!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Az alábbi Valerie Waters gyakorlatsorra csupán napi 7 és fél percet kell szánnod!


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X