Főoldal > FOGADOM > 5 úszógyakorlat, ami több kalóriát éget el, mint hinnéd!

5 úszógyakorlat, ami több kalóriát éget el, mint hinnéd!

edzésfogadomúszás
0

Írta:

Imádsz úszni? Nem csodáljuk, hiszen kevés igénybevétellel tudod átmozgatni a tested összes részét – ráadásul úgy, hogy még izzadnod sem kell a

Imádsz úszni? Nem csodáljuk, hiszen kevés igénybevétellel tudod átmozgatni a tested összes részét – ráadásul úgy, hogy még izzadnod sem kell a kalóriák ledolgozásáért!

Amennyiben viszont egy kicsit már unod a gyors-, hát- és mellúszás és már kipróbálnál valami újat, hadd mutassunk neked pár szuper gyakorlatot – meglátod, imádni fogod őket!

Guggoló-gyakorlat

Ha egy viszonylag alacsony vízállású, 70-80 cm mély medencében vagy, tökéletesen el tudod végezni a legkülönfélébb guggoló gyakorlatokat, melyek egyszerre erősítik a hát-, a kar-, a csípő- és a lábizmokat is!

Extra nehezítésként bátran ajánljuk a vízálló és felcsatolható pár kilós súlyok alkalmazását, melyek úgy nehezítenek az edzéseden, hogy közben észre sem veszed az alkalmazásukat!

Evező-gyakorlat

Főként a férfiak körében népszerű, de a karjainkon lévő kellemetlen “legyezőháj” eltüntetésére kitűnően alkalmazható a magas intenzitású evezőgyakorlat, melyet úszás vagy guggolás közben egyaránt lehet alkalmazni.

Csupán arra kell figyelned, hogy a feladatot ne csináld egy percnél tovább pihenő nélkül, különben csúnyán leterhelheted az izmaidat, melynek napokon át tartó izomláz lesz a vége!

Felnyomó-gyakorlat

Hihetetlenül megerősítheted a karjaidat, ha úszás előtt pár felnyomó-gyakorlattal melegítesz be, utána pedig nyújtasz le! A gyakorlat rendkívül egyszerű: menj a medence széléhez, támaszkodj a csempék külső részére, majd nyomd fel a felsőtestedet addig, amíg kiemelkedik a vízből – utána pedig engedd le!

A személyi edzők szerint már 3-3 ilyen gyakorlat segít a karok és a vállak megerősítésében, gyakori alkalmazásával pedig rendkívül tónusos hátizomzatot is kiépíthetsz magadnak!

Aquajogging

A futás vízi alternatívájaként is szokták nevezni az aquajoggingot, melyet profi futók és maratonisták rehabilitációjaként is gyakran alkalmaznak, és amely csak úgy falja a kalóriákat. A medencében való egyhelyben futást felfújható mellény segítségével, vagy akár anélkül is el lehet végezni attól függően, hogy mennyire mély vízben vagy – mellékesen megjegyezzük: minél mélyebb a víz, annál könnyebb lesz a futás!

Magát a gyakorlatot egyébként bárki el tudja végezni, mert a víz minden terhet levesz a sérült csontokról és fájdalmas térdízületekről – jobb indokot tehát keresve sem találhatnál arra, hogy újra belevágj a sportolásba!

Vízisíelés

Nem, nem olvastad félre! A maximum 120 cm mély medencében végezhető vízisíelés elsődleges előnye, hogy a tested minden zegzugát megmozgatja – a második pedig az, hogy komoly bicepszeket építhetsz a gyakori alkalmazásával!

Nincs más dolgod, mint a medence egyik széléről magas térdemeléssel elindulni, közben pedig olyan húzó-nyújtó boksz mozdulatokat imitálni, melyeket síelés és korcsolyázás közben szoktál alkalmazni. Ugye, milyen szuper érzés a karjaiddal súrolni a víz felszínét? Az eredmény pedig hidd el, nem marad el!


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X