Főoldal > FOGADOM > Ezért veszélyes sétálás közben mobilozni

Ezért veszélyes sétálás közben mobilozni

mobilokostelefonséta
0

Írta:

Te sem tudsz jövés-menés közben rágózni? Akkor valószínűleg mobiloznod sem kellene!

A statisztikák szerint egyre több sérülést okoz a sétálás közbeni mobilos üzengetés.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a sétálás rengeteg jótékony hatással van a szervezetre – de, persze csak akkor, ha közben nem nyomogatod állandóan a mobilodat!

A legújabb statisztikák ugyanis megdöbbentően sok olyan balesetről számolnak be, melyek csupán figyelmetlenségből, sétálás közbeni mobilozgatás során következtek be: az elmúlt egy évtizedben csaknem 11.100 olyan balesetet jegyzőkönyveztek, melyet az okostelefonok folytonos nyomogatása okozott! Megdöbbentő, nem?

A legszomorúbb pedig benne az, hogy a telefonos üzengetések nem csak apró karcolásokat, sebeket és sérüléseket, hanem komoly baleseteket – legsúlyosabb esetben tragikus halált is – okozhatnak. A gyalogátkelő zebrákon okozott halálos balesetek száma a folytonos mobilozás következményeként például évről évre csak nő: a legutóbbi adatok szerint a tavalyi évben több, mint 5000 ember hunyt el azért, mert éppen üzenetet gépelt a telefonján és nem volt elég körültekintő a zebrán. Sajnos sokszor épp ennyi elég a tragédia bekövetkezéséhez.

A leírtak után biztosak vagyunk benne, hogy testi-lelki egészséged érdekében a jövőben nem fogod sétálás közben használni a telefonodat – annál is inkább, mert mérhetetlen ellenszenvet vált ki az emberekből! Egy friss tanulmány becslése alapján az emberek 78%-át zavarja a sétálás közbeni telefon nyomogatása, 12%-ukat pedig kifejezetten idegesíti, ha nekimennek az utcán vagy a bevásárlóközpontban csak azért, mert sokan inkább az okostelefonjukkal vannak elfoglalva.

Ahhoz, hogy te soha ne ess ebbe a hibába, fogadd meg a következő tanácsainkat és biztasd erre a környezetedben élőket is!

  • Az utcán ne sétálj, beszélj és üzengess egyszerre!
  • Ha már mindenképpen telefonálnod kell, húzódj félre egy nyugisabb pontra azért, hogy ne akadályozd a többi embert a közlekedésben, valamint rendszeresen pillants fel és nézz körbe, hogy ellenőrizd a környezeted!
  • Ne haladj át semmilyen közlekedési csomóponton, ha elektronikus eszközt használsz!
  • A telefonod hangereje legyen minimálisra állítva, hogy ne nyomja el a körülötted lévő zajokat!
  • Ne telefonálj, ha gyalogátkelő zebrához érsz!
  • Minden esetben figyelj a környezetedre, főleg, ha nem a legbiztonságosabb városrészen közlekedsz!

További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X