Főoldal > #JÓLVAGYOK > 7 tipp, hogy a karantén idején is fitt maradj

7 tipp, hogy a karantén idején is fitt maradj

fittségmozgás otthonotthoni konditerem
0

Írta:

Hiányzik a konditerem? Eleged van abból, hogy nem tudsz kimozdulni a négy fal közül? Ne búslakodj! Segítünk, hogy még a legkisebb lakásban is aktív tudj maradni!

Ha már minden olyan dolgot elvégeztél, ami a lakás, ház, kert körül lehetséges, akkor éppen itt van az ideje annak, hogy a mi különleges karantén-tippjeink közül csemegézz. Meglátod, garantáltan fogsz magadnak aktív elfoglaltságot találni!

  1. Ragaszkodj a mindennapi rutinodhoz

Az első és legalapvetőbb tippünk az, hogy otthon se hagyd el magad! Bármilyen csábítóan is hangzik a pizsamában való dolgozás, ha már a 4. napja csinálod egyhuzamban, egyáltalán nem lesznek különlegesebbek tőle a napjaid – sőt: a készülődés és felöltözés hiánya miatt még attól a kis aktív tevékenységtől is megfosztod magadnak, amitől egyébként nem is kellene!

  1. Nyújtózkodj

A napi rohanáskor sokszor csak kiugrunk az ágyból és intézzük is a dolgunkat, de most, hogy nem kell utazással tölteni az időt, lazán marad napi pár perced arra, hogy egy kis nyújtózással átmozgasd az egész testedet! hogy ez miért jó? A reggeli nyújtózkodás segít a véráramlás, valamint az agyi és a kognitív funkciók megfelelő működésében – hogy az elmacskásodott lábakról ne is beszéljünk!

  1. Próbáld ki a jógát

Eddig kardióban nyomtad, most viszont nincs tered a mozgásra? Abszolút nincs okod a panaszkodásra: a kardiótól megerősödött tested ugyanis tökéletesen fog tudni alkalmazkodni a legnehezebb, kitartott jógapózokhoz is, melyek a szakértők szerint nemcsak a testet, hanem az elmét is erősítik – ez pedig különösen jól jön most, ebben a nehéz időszakban!

  1. Keress magadnak egy új hobbit!

Felejtsd most el a jól bevált olvasást vagy tévézést! Legyél egy kicsit fantáziadúsabb és keress magadnak olyan (viszonylag aktív) elfoglaltságot, amit hosszabb távon is élvezni fogsz! Esetleg próbáltad már a kötést, a hímzést vagy a szövést? És mi a helyzet a sütéssel? Ezek a tevékenységek jól megmozgatják az ujjakat, ráadásul valamilyen szépet/finomat is alkothatsz velük.

  1. Súlyzózz!

A legtöbbünknek semmilyen kézi súlyzója vagy drága kettleballje sincs otthon – de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a súlyemelésről! Próbáltál már például 1,5 literes palackokkal, 2 kilós lisztes zsákokkal vagy nagyobb tömegű konzervekkel a kezedben tornázni? Eláruljuk: abszolút nem könnyű!

  1. Használd a testsúlyod!

Ha a konzervek emelgetése mégsem a te stílusod, akkor sem kell lemondanod a súlyemelgetésről – a saját testünk például tökéletes! Tanulmányozd, hogyan kell elsajátítani a tökéletes fekvőtámaszt (ha már profi vagy, próbálkozz meg a félkezes változattal), de a féllábas guggolást is gyakorolhatod, ha ahhoz lenne kedved!

Well&Fit tipp: Egy dologra ügyelj – mindenképpen csak olyan gyakorlatokat csinálj, amelyekben van gyakorlatod – a véletlenségből elkövetett baleseteknek ugyanis nem most van az ideje!

  1. Mozogj rendszeresen

A ”home office” fogalma nem azt jelenti, hogy az otthoni számítógéped mellől fel sem lehet kelned – épp ellenkezőleg! Ha kedved tartja, mehetsz pár kört a lakásban, óránként elvégezhetsz néhány guggolást, sőt, még az is szuper, ha csak egy kis nyújtózkodásra állsz fel a képernyő mellől.

Well&Fit tipp: A szakértők szerint az ülőmunkát végzőknek 30 percenként fel kellene kelnie, valamilyen aktív tevékenységet végezni, hogy a vérkeringésünk tökéletes legyen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X