Főoldal > MOZGÁS > Fitt vagy? Ezek a fittség legmeggyőzőbb jelei!

Fitt vagy? Ezek a fittség legmeggyőzőbb jelei!

alakállóképességegészségenergiafittségmozgássporttesttestsúly
0

Írta:

A fittség nem mérlegre állva mutatkozik meg, hiszen kilókban egyáltalán nem mérhető. Sok más jel utal azonban arra, ha te is kirobbanó formában vagy, a helyes életmód pedig az életed részévé vált.

Egészségesebb ételeket kívánsz

Megfigyelték, hogy ha valaki valamiféle új tevékenységbe kezd, és azt tartja is 21 napig, az már szokássá válik. Ez természetesen az étkezéssel kapcsolatos változtatásokra is igaz. Tehát ha odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, néhány hét után annyira az életed részévé válik, hogy már nem is kívánsz mást. A tiszta étkezés, a rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása csak előnyökkel járhat, és a kezdeti nehézségek után később már rá sem bírsz nézni az egészségtelen ételekre.

Nem bírod sokáig mozgás nélkül

Míg a kezdő életmódváltók rendre azzal küzdenek, hogy nehezen szánják rá magukat az edzésekre, addig azok, akik rendszeresen sportolnak, már egy-két pihenőnap után hiányolják a testmozgást. Persze még a legaktívabbaknál is előfordul, hogy inkább alszanak egyet edzés helyett, de ha rendszerint alig várod, hogy mozoghass, akkor nagy valószínűséggel te is a fittek táborát erősíted.

66161450 - couple making tag fitness in the living room at home

Tónusosabb a tested

A fittség szerencsére külső változásokban is megmutatkozik. A rendszeres mozgással és helyes táplálkozással előnyünkre formálhatjuk testi adottságainkat. Sokszor ez valóban nem mutatkozik meg súlyvesztésben, hiszen – ha csak néhány kiló súlyfeleslegről beszélünk – ideális esetben a zsírtömeget izom váltja fel. A lényeg, hogy a tónusos, szálkás, izmos test egyértelműen a helyes életmódról és az egészségről árulkodik.

Több energia, nagyobb életkedv

Minél fittebb vagy, annál energikusabb is, és ez a környezetedben lévőknek is hamar egyértelművé válik. És bár egy-egy kemény edzés közben azt érezheted, hogy minden erőd elhagy, mégis rengeteg energiával töltekezel fel, ha rendszeresen mozogsz, és még a táplálkozásodra is odafigyelsz. A fitt embereknek ráadásul nem csak a munkabírásuk lesz nagyobb, de a hangulatukat nem ronthatja el semmi.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X