Főoldal > kihívás > Így legyen tökéletes feneked, segít a jógahenger!

Így legyen tökéletes feneked, segít a jógahenger!

#kerekpopsialakformálásedzésfenékizomjógahengerkerek fenékmozgáspopsipopsiformálás
0

Írta:

Ki ne akarna magának formás popsit?! A következő izomerősítő gyakorlatokhoz ráadásul nincsen szükséged kondibérletre, csupán egy habkönnyű jógahengerre. 

Mi az a jógahenger? Egy kis, henger alakú szivacs, ami közepesen intenzív használat mellett maximálisan megtartja a tömör és stabil alakját. Ma már bármelyik sportboltban beszerezhető, és ami a legjobb benne, hogy habkönnyű súlya ellenére simán felveszi a versenyt a 10-20 kilós súlyzókkal!

1. Korcsolyázás oldalra

Az egyik lábaddal támaszkodj a hengerre, még a másikat lazán tartsd a talajon. Kicsit hajolj le, rogyaszd meg a lábaidat és a hátad mögött kulcsold össze a kezed. Ameddig csak tudod, a szivacsot óvatosan görgesd ki a lábaddal, tartsd ki a pozíciód majd térj vissza a kiindulási pozícióba. A gyakorlatot a másik lábaddal is ismételd meg!

2. Fekve futás

Ez a gyakorlat elég nehéz, viszont amellett, hogy a popsidat formálja, a medence- és a hátizomzatod is nyújtja!

Feküdj le a földre, a talpaidat helyezd a hengerre, a kezeidet pedig nyújtsd ki a tested mellé. Óvatosan nyomd fel a magasba a csípődet, majd vissza – közben a tenyereddel és az alkaroddal támaszd magad. Ha nehezítenéd a gyakorlatot, még a magasban emeld fel derékszögletű helyzetben a lábadat, majd engedd le. A gyakorlatot mindkét lábaddal váltakozva végezd el.

3. Balettozás terpeszben

Ha sokat hordasz magassarkút, a következő gyakorlat könnyű lesz!

Nincs más dolgod, mint az egyik lábadat a hengerre tenni, majd nagy, széles terpeszben, kissé hajlított térddel helyezkedj el. A kezeidet támaszd a csípődre. A talajon lévő lábaddal emelkedj lábujjhegyre (emeld fel a sarkadat), majd ereszd vissza. A gyakorlatot a másik lábaddal is végezd el!

4. Hidas popsierősítés

A gyakorlat elvégzéséhez helyezkedj el a talajon, felhúzott lábakkal, talppal a a hengernek, a kezeidet pedig pihentesd a tested mellett, tenyérrel lefelé. A csípőd most a magasban van, de továbbra se rakd le a földre! Óvatosan görgesd a hengert a bokádhoz, majd a tenyereden és az alkarodon támaszkodva tarts ki a híd pozíciót! Ezután óvatosan rakd le a csípődet a földre.

A mozdulatsor elvégzéséhez ismét helyezkedj el a kiindulópontban és mehet elölről az egész!

Fotó: Women’s Health

Csatlakoztál már a Kerek fenék kihíváshoz? Keresd az eseményt a Facebookon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X